Alle hader dem: Derfor holder 99 procent af tyskerne med Dortmund

Mesterskabskampen i Bundesligaen bliver for alvor åbnet, hvis Dortmund besejrer Bayern lørdag. Det håber de fleste tyske fans - især da mange af dem elsker at hade den sydtyske storklub

'99 procent af de tyske fans vil holde med Dortmund lørdag aften', siger Bundesliga-ekspert Bjarne Goldbæk. (Foto: AP)
'99 procent af de tyske fans vil holde med Dortmund lørdag aften', siger Bundesliga-ekspert Bjarne Goldbæk. (Foto: AP)

Tyskerne er på den anden ende i øjeblikket. I hvert fald de fodboldtossede af slagsen.

Lørdag aften tørner Bundesligaens to bedste hold sammen i Ruhr-distriktet på Dortmunds famøse stadion, når mestrene og duksene fra Bayern München kommer på fornemt besøg.

Den kamp er blevet ekstra seværdig efter sydtyskernes chokerende 1-2-nederlag til Mainz i midtugen, hvor det lykkedes det undertippede udehold at blive de første til at snuppe point fra Bayern på deres ellers sejrssikre fort Allianz Arena i denne sæson.

Vinder Dortmund foran deres ekstatiske fans, vil der kun være to point, der skiller de to klubber i toppen af tabellen.

Se også: Kæmpe overraskelse: Bayern slået i Bundesligaen

Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at de fleste Bundesliga-fans håber på en hjemmesejr. Og det er der to grunde til.

- 99 procent af de tyske Bundesliga-fans holder med Dortmund på lørdag. Hvis de vinder, er der for alvor åbnet op for en mesterskabskamp mellem de to. Og så er Bayern en klub, som de andre fans elsker at hade på grund af deres suverænitet, siger den tidligere Bundesliga-spiller og nuværende ekspert på tysk fodbold, Bjarne Goldbæk, til Ekstra Bladet.

Bayern München bliver kaldt 'Rekordmeister' i Tyskland, eftersom de er den klub, der har vundet klart flest mesterskaber i Bundesligaen - 24 af slagsen. De seneste 20 år har sydtyskerne formået at hjemføre trofæet imponerende 13 gange, og vinder de titlen denne sæson, vil det være fjerde gang i træk, hvilket ingen klub tidligere har formået at gøre.

Bayern bankede Dortmund hele 5-1, da de to hold mødtes i det sydtyske i efteråret. (Foto: AP)
Bayern bankede Dortmund hele 5-1, da de to hold mødtes i det sydtyske i efteråret. (Foto: AP)
 

Netop denne succes har gjort klubben både populær og hadet i hele landet. Mange fodboldfans holder med Bayern uden for München, men der er i den grad også Bundesliga-tilhængere, der hader klubben.

- De er forhadt på grund af deres imponerende økonomi, München - som er den rigeste by, og så kan de hente de bedste spillere fra de andre Bundesliga-klubber. Man er ganske enkelt jaloux på dem, for de har det hele. Man kan sammenligne det lidt med FC København i Danmark. Taber Bayern to kampe i træk, så har man noget at skrive om, siger Goldbæk.

Han påpeger dog, at de andre klubbers tilhængere på den anden side tager hatten af for storklubben, da de ikke har fået pengene foræret.

- Det er penge, som de har oparbejdet. De er bestemt ikke kommet sovende til det. De har skabt sig denne solo-stilling ved at lave de bedste transfers, finde de rette sponsorer og dermed skabe de succesfulde resultater. Men de er bestemt ikke elsket, siger han.

Se også: Must-see: Klopps geniale reaktion på Bayerns choknederlag

Det ved den 38-årige Bayern-tilhænger Michel Munger udmærket godt. Men han tager ikke hadet fra de andre klubber nært til sig.

- Det gør mig ikke noget at være 'på den mørke side'. De fleste fans, der ikke holder med Bayern, ønsker, at underdog'en vinder. Mange er jaloux på vores succes og stolthed. Vi er bare holdet, folk elsker at hade, og jeg finder det faktisk komisk, siger Munger, der også er redaktør på fansiden Bayern Central.

De seneste sæsoner har Bayerns største konkurrent om mesterskabet netop været de gul-klædte fra Ruhr-distriktet. Både eksperten og tilhængeren påpeger, at et stærkt Dortmund-hold er et must for Bayern.

- Det er vigtigt med hård konkurrence. Dortmunds dominans i 2011 og 2012 gjorde, at Bayern blev nødsaget til at forbedre deres hold markant - og derfor vandt vi også Champions League i 2013. De sidste tre sæsoner har vi vundet mesterskabet forholdsvis nemt, og det har resulteret i, at holdet fejlede i CL. Det vil vi meget gerne undgå, siger Michel Munger.

Arjen Robben blev matchvinder i sidste minut, da Bayern vandt CL-trofæet i 2013 mod netop Dortmund. (Foto: AP)
Arjen Robben blev matchvinder i sidste minut, da Bayern vandt CL-trofæet i 2013 mod netop Dortmund. (Foto: AP)
 

Den påstand støtter Goldbæk, og han giver sin vurdering af forholdet mellem de to klubber.

- Jo mere de bliver presset, jo bedre. Det vil gavne dem i ligaen og i Europa, hvor de er det klart største tyske lokomotiv. Relationen mellem de to er også præget af respekt, selvom de også har krydset klinger fra tid til anden. Dortmund elsker bestemt ikke Bayern, men de er ikke ærkerivaler. Og de ved, at de har brug for hinanden, siger Bundesliga-eksperten.

Bjarne Goldbæk skal selv være medkommentator på kampen, når de to hold tørner sammen 18.30 lørdag. Og han glæder sig afsindigt meget til kampen ligesom resten af Tyskland, hvor selveste Angela Merkel har været ude og give sit besyv på topopgøret.

- Hvis du ikke gider at høre på mig, så skru ned for lyden, men du skal ikke snyde dig selv for den kamp. Det er et must-see! Det er sidste chance for Dortmund, hvis de vil gøre sig forhåbning om et mesterskab i denne sæson. Jeg håber og tror på en vanvittig og intens kamp, siger Goldbæk.

Se også: Chok-skade i Bayern: Uheldig profil støttes af Dortmund

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere