Arnesen til Chelsea-dansker: Lær af Højbjerg

Andreas Christensen snuser til spilletid i Chelsea, men han kan med fordel skæve til Pierre-Emile Højbjergs lejemål i Augsburg, mener Chelseas tidligere direktør Frank Arnesen

- For mig er Andreas Christensen et af de største talenter, Chelsea har, siger Frank Arnesen om den danske forsvarer. (Foto: All Over Press)
- For mig er Andreas Christensen et af de største talenter, Chelsea har, siger Frank Arnesen om den danske forsvarer. (Foto: All Over Press)
Følg Tysk fodbold

180 minutters pokalfodbold og fuld spilletid på det succesrige U19-hold i Champions League er det foreløbige sæsonfacit for Andreas Christensen i Chelsea.

Chelsea-ejer Roman Abramovitj er opsat på at få flere talenter op på førsteholdet fra klubbens fodboldakademi, og danske Andreas Christensen er et godt bud på et Chelsea-talent, der kan få mere spilletid på førsteholdet i de kommende år.

Frank Arnesen var ansat i Chelsea fra 2005 til 2011 og var manden, der organiserede Chelseas ungdomssatsning.

Arnesen nåede ikke at hente Andreas Christensen, før den danske Chelsea-leder stoppede i London-klubben og rykkede til Hamborg.

Men forsvarsspilleren fra Brøndby IF stod på Chelseas liste, og han bliver en storspiller, spår Frank Arnesen, hvis karrierevalgene i de næste par år falder rigtigt ud.

- For mig er Andreas Christensen et af de største talenter, Chelsea har. Det talent, han har, sidder også i hovedet. Som jeg ser det går der ikke længe, før han er A-landsholdsspiller for Danmark, siger Frank Arnesen til Tipsbladet.

Brøndby scorer millioner på tysk spillerhandel

- Han kan spille flere positioner, han spiller med stor autoritet og intelligens. Han mangler en smule hårdhed, men det vil komme, ellers vil han lide oppe på højeste niveau. Ellers har han højden til at være midtstopper, han er taktisk dygtig og har stor indsigt i spillet, og så har han et stort overblik. Det er sjældent, han smider bolden væk, siger Frank Arnesen.

Men til sommer skal Christensen enten være fast omkring de 16-18 bedste i truppen eller søge væk, mener Frank Arnesen, der tror den unge midtstopper med fordel kan lære af Pierre-Emile Højbjergs nylige lejeaftale med Augsburg.

- Han skal væk til sommer, hvis han ikke kommer på holdet. Han skal spille regelmæssigt. Pierre-Emile Højbjerg spillede mere i Bayern, end Andreas gør i Chelsea. Til sommer har Andreas været i Chelsea i tre år og er dermed homegrown, så kan han finde en klub og en træner, der tror på ham, og så vende tilbage til Chelsea senere, siger Frank Arnesen.

Chelsea-dansker roses af Mourinho efter fiasko

Læs resten af historien om Chelseas og Manchester Citys ungdomssatsning i fredagens Tipsbladet - udkommer sammen med Ekstra Bladet - der ser nærmere på de to Premier League-tophold før deres indbyrdes kamp lørdag aften.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her: ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen i 6 fredage for kun 99 kroner- begge dele er lige nu inklusiv digital adgang til Champions League magasin til en værdi af 79 kroner.

Læs også om:

Pierre-Emile Højbjergs nye klub Augsburg
Fredagens Bundesliga-topbrag i Wolfsburg med Bendtner mod Bayern
Kasper Hjulmands behov for en god forårspremiere i Mainz
Dortmund, der stirrer ned i afgrunden
Australien-Sydkorea i duel om det asiatiske mesterskab
Congo-derby ved de afrikanske mesterskaber
Ugen på transfermarkedet
Optakt til de sidste dage på transfermarkedet
Dommerdebat
Spiltips

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.