Kvists klub får hovedrolle i tysk titelkamp

Hvis Stuttgart tager point fra Dortmund, kan Bayern München blive tysk mester lørdag aften.

William Kvist og Stuttgart møder lørdag Dortmund. (Foto: AP)
William Kvist og Stuttgart møder lørdag Dortmund. (Foto: AP)

Tusindvis af tyske fodboldøjne vil være rettet mod Stuttgart lørdag eftermiddag, hvor det lokale Bundesliga-hold midt i en ellers grå sæson endelig kan tilspille sig lidt opmærksomhed.

Hvis sydtyskerne tager point fra Borussia Dortmund, kan suveræne Bayern München med en sejr senere lørdag aften lade sig hylde som tyske fodboldmestre, selv om der stadig resterer syv spillerunder.

De to klubber har spillet uafgjort i de seneste fire indbyrdes møder.

- I de kampe har vi spillet fint, men det er naturligvis ingen garanti. Alligevel giver det os et fingerpeg om, hvordan vi skal spille. Jeg forventer en intens kamp, siger Stuttgart-træner Bruno Labbadia til klubbens hjemmeside.

Labbadia må undvære sin danske midtbanestyrmand William Kvist, der i seneste runde hentede sæsonens femte advarsel og dermed er i karantæne.

Bayern München fører Bundesligaen med 20 points forspring til de seneste to års mestre fra Dortmund og bliver mester for 23. gang lørdag, hvis holdet får to point mere end rivalerne.

Bayern møder Hamburger Sport-Verein hjemme på Allianz Arena i lørdagens sene kamp.

Men nogen voldsom sejrsfest bliver der i givet fald ikke tale om. Bayern har en Champions League-kvartfinale mod Juventus i næste uge at tage hensyn til, og derfor må en eventuel sejrsfest udskydes til senere.

- Forberedelserne til Juventus-kampen begynder med det samme efter Hamburg-kampen, hvor vi spiser en middag sammen, siger sportsdirektør Matthias Sammer til Bild.

- Vi er nødt til at begynde den fysiske og mentale restitutionsproces med det samme, fastslår Sammer, der som aktiv selv spillede i både Stuttgart og Dortmund og formentlig vil holde et vågent øje med begivenhederne i Stuttgart.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere