1000 kampe: Heynckes når imponerende milepæl

Jupp Heynckes når op på 1000 kampe i den tyske Bundesliga, når Bayern lørdag møder Werder Bremen

Bayern-træneren runder skarpt hjørne mod Werder Bremen. (Foto: AP)
Bayern-træneren runder skarpt hjørne mod Werder Bremen. (Foto: AP)

Bayern Münchens træner Jupp Heynckes bliver lørdag den kun anden person, der runder 1000 kampe i den tyske Bundesliga.

67-årige Heynckes kommer i kampen mod Werder Bremen op på 631 kampe som træner i den bedste tyske fodboldrække, og når det tal lægges sammen med de 369 kampe, han nåede som spiller, kan træneren altså fejre et imponerende jubilæum.

Se også: Derfor buldrer Bayern mod Wembley

- Det er et voldsomt tal. Dér ser man, hvordan årene er gået. Det havde jeg aldrig drømt om at nå, da jeg var spiller. Det er en lang historie, som man kunne skrive flere bøger om, men det vil jeg nu ikke gøre, siger Jupp Heynckes ifølge nyhedsbureauet dpa.

Kun Otto Rehhagel har tidligere rundet de 1000 kampe. Rehhagel, der senest sad på Hertha Berlins trænerbænk sidste forår, står noteret for 1033 kampe.

Jupp Heynckes spillede som aktiv for Hannover 96 og Borussia Mönchengladbach.

Hos sidstnævnte dannede han i 1970'erne en frygtet angrebstrio med danskerne Allan Simonsen og Henning Jensen, og med i alt 220 mål er han den tredje mest scorende spiller i Bundesligaens historie.

Se også: Tyskerne erobrer London

Siden indledte han en trænerkarriere i Mönchengladbach, der senere skulle føre ham til udenlandske storklubber som Real Madrid, Benfica og Athletic Bilbao.

Heynckes stopper i Bayern ved udgangen af denne sæson, hvor Josep Guardiola overtager trænersædet.

Kampen mellem Bayern München og Werder Bremen byder i øvrigt på endnu et flot jubilæum: Werder-træner Thomas Schaaf runder 750 bundesligakampe, som alle er opnået som spiller og træner for Werder Bremen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere