Mestre vinder underholdende tysk topbrag

Dortmund besejrede Bayer Leverkusen og er nu nærmeste konkurrent til førende Bayern München

Robert Lewandowski har været i Manchester United søgelys - polakken gjorde søndag igen opmærksom på sig selv. (Foto: AP)
Robert Lewandowski har været i Manchester United søgelys - polakken gjorde søndag igen opmærksom på sig selv. (Foto: AP)

De forsvarende tyske fodboldmestre, Borussia Dortmund, er nu også på papiret nærmeste udfordrer til det suveræne førerhold, Bayern München.

Dortmund vandt søndag aften en dramatisk forestilling med 3-2 over Bayer Leverkusen, og dermed bytter de to hold plads i tabellen, hvor Dortmund nu er nummer to.

Mestrene har i de seneste måneder lignet Tysklands næstbedste hold, men træner Jürgen Klopps tropper havde en langsom start på sæsonen, og først nu er det altså lykkedes at nå op på andenpladsen.

Dortmund har fået en flyvende start på 2013, og efter samlet 8-0 i de to første kampe, gik mestrene da også i kødet på Leverkusen fra første minut af kampen på BayArena.

Da der var spillet ni minutter, var gæsterne allerede to mål foran og lignede en sikker vinder. Marco Reus scorede sikkert på Robert Lewandowskis frispilning i det tredje minut, og kort efter fordoblede Jakub Blaszczykowski føringen på straffespark.

Men kampen var langt fra afgjort, og efter pausen fik publikum for alvor underholdning for entreprisen.

Den normalt ufarlige defensivspiller Stefan Reinartz gik pludselig amok med to scoringer på fire minutter, og så var stillingen 2-2.

Men Dortmund slog omgående igen ved giftige Robert Lewandowski, og de 3-2 hold kampen ud, selv om Leverkusen angreb nærmest uafbrudt i de sidste 20 minutter.

Den store vinder af forfølgeropgøret kan imidlertid vise sig at være Bayern München, der med Leverkusens nederlag nu har hele 12 points forspring i Bundesligaen.

I søndagens tidlige kamp vandt Nürnberg på hjemmebane med 2-1 over Mönchengladbach.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere