FCN scorer 4,5 mio. på EM-spiller

Flere klubber var interesserede, men Bundesliga-oprykkeren løb af med Tobias Mikkelsen

Tobias Mikkelsen sikrer FCN en klækkelig sum. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tobias Mikkelsen sikrer FCN en klækkelig sum. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der var flere interesserede klubber, men Greuther Fürth var den mest vedholdende. Og vigtigst af alt: villig til at imødekomme FC Nordsjællands prislap på Tobias Mikkelsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betaler den tyske Bundesliga-oprykker 600.000 euro – godt 4,5 mio. kr. – for den 25-årige landsholdsspiller, der i går sluttede sig til sine nye holdkammerater i Fürths træningslejr i Walchsee.

Som Champions League
Selv om 4,5 mio. kr. ikke lyder som meget for en dansk landsholdsspiller, så er det en overordentlig fin pris med tanke på, at Tobias Mikkelsen kun havde fem måneder tilbage af sin kontrakt og ikke lignede en mand, der var på nippet til at underskrive en ny aftale med de danske mestre.

Tobias Mikkelsen går med sit skifte glip af FC Nordsjællands Champions League-eventyr og kan i stedet se frem til tysk overlevelseskamp.

Læs også:

Se også: Bonde: Mikkelsen-skifte er spændende

– Men Fürth er et skridt frem for mig. De spiller offensiv fodbold, og det passer mig.

– Og at spille i Bundesligaen er som at spille i Champions League hver uge, og det ser jeg frem til, siger Tobias Mikkelsen til tyske Kicker.

Tobias Mikkelsen havde tidligere på måneden en lang samtale med Greuther Fürth-træner Mike Büskens, og med danskerens signatur sluttede en jagt, der strakte sig over næsten en måned, med et positivt resultat for den lille, tyske klub.

Vil savne hans fart
– Vi har arbejdet fire uger på købet af Mikkelsen og er meget glade for, at vores anstrengelser er blevet belønnet, siger Greuther Fürth-præsident Helmut Hack og afslører, at flere klubber var interesserede i den hurtige kantspiller.

FC Nordsjælland har netop hentet Anders Christiansen i Lyngby og har med Fürth-pengene mere end fået finansieret det køb.

AC er dog central midtbanespiller, og selv om FCN har adskillige kantspillere i truppen, kommer man til at savner Mikkelsens fart.

Læs også:

Se også: Greuter Fürth: Svært at få fat i Mikkelsen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde FCN tidligere Nicolai Jørgensen inde billede som Toby-afløser, men han valgte FC København.

Tobias Mikkelsen kom til Farum-klubben for tre år siden efter en svær tid i Brøndby og udviklede sig så godt, at han var med i Morten Olsens EM-trup.


kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen