Greuther Fürth er klar til Bundesligaen

Esbjergs sportschef Viggo Jensen glæder sig over succesen for den klub, han spillede for i fire sæsoner

I virkeligheden ligger oprykningen endnu ikke fast med matematisk sikkerhed, men det forhindrede ikke spillerne i den tyske klub Greuther Fürth i at lade champagnepropperne springe mandag aften.

Med Fortuna Düsseldorfs nederlag til Dynamo Dresden er fusionsklubben ved Nürnberg klar til sin første sæson i Bundesligaen nogensinde. Med tre kampe tilbage har Fürth et forspring på ni point og 31 mål til Paderborn på tredjepladsen.

- Det er en historisk dag for os. Vi, os der ikke kan rykke op, er i Bundesligaen, siger træner Michael Büskens ifølge Kicker.

Dermed kan sydtyskerne endelig slippe af med det forhadte øgenavn "die Unaufsteigbaren" (de uoprykkelige), efter at de seneste 11 sæsoner har budt på syv femtepladser og én fjerdeplads i den næstbedste række.

Klubben er en fusion mellem den lille klub Vestenbergsgreuth og traditionsklubben SpVgg Fürth, hvis storhedstid ligger 100 år tilbage i tiden.

Esbjergs sportschef Viggo Jensen spillede mere end 100 kampe gennem fire sæsoner for SpVgg Fürth i 70'erne og besøger stadig klubben jævnligt.

- De har kæmpet for det her i de sidste 10 år, men i år har de fået et virkelig stærkt hold, siger Viggo Jensen, der tidligere på sæsonen har været i Fürth for at se holdet mod Paderborn.

- De har altid solgt deres bedste spillere, men har haft en god evne til at finde nye folk, og de spiller faktisk ganske udmærket fodbold, siger han.

- Klubben har hele tiden været lillebror i forhold til Nürnberg, og der er et hadforhold mellem de to klubber, og selv om de to byer i dag er vokset sammen, gør de meget ud af at slå fast, at Fürth er en selvstændig by, forklarer Viggo Jensen.

Den seneste dansker, der har spillet for de grønhvide er OB's Hans Henrik Andreasen, der fik to sæsoner i klubben fra 2005 til 2007.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere