Solbakken får støtte: Köln er ikke bedre

Ståle Solbakken kæmpede med et spillermateriale, der ikke havde bundesliganiveau, mener Jakob Friis-Hansen

Ståle var på en umulig mission i Köln, mener Jakob Friis-Hansen. (Foto: AP)
Ståle var på en umulig mission i Köln, mener Jakob Friis-Hansen. (Foto: AP)

Den nu fyrede Ståle Solbakken kan forlade FC Köln med oprejst pande, fremskudt bryst og intakt ry. Det var nemlig ikke realistisk at få meget mere ud af det materiale, han havde at arbejde med i den kaotiske bundesligaklub.

Det mener den tidligere Hamburg-spiller og nuværende Bundesliga-kommentator på Eurosport, Jakob Friis-Hansen.

- Hver gang, jeg har kommenteret klubben i denne sæson, har jeg sagt det samme: De spillere, der er i FC Köln, er til bunden af Bundesligaen.

- Det er ganske enkelt ikke noget særligt godt hold, og de ligger der, hvor de skal ligge. En klub som Hamburger Sport-Verein, som også ligger og roder i bunden, har eksempelvis en meget bedre trup, siger Jakob Friis-Hansen.

Det eneste, der for alvor kan skramme nordmandens eftermæle, er, hvis han selv kan holdes delvis ansvarlig for sammensætningen af truppen.

Tidligere på foråret fyrede ledelsen sportsdirektør Volker Finke, der står som hovedansvarlig for køb og salg af spillere. Solbakkens rolle i den proces er uklar.

- Jeg tror, folk vil tænke: Han gjorde, hvad han kunne, men truppen var ikke god nok. Så kan man spørge: Er det kun Finkes skyld, eller er det også Ståles skyld, spørger den tidligere landsholdsspiller.

- De har kun Lukas Podolski, og hvis man skal spille i Bundesligaen, så hjælper det ikke, at alt afhænger af én mand.

- Hvis Podolski ikke havde været der, tør jeg slet ikke tænke på, hvor Köln havde været nu. Så havde de ligget helt i bunden sammen med Kaiserslautern, lyder vurderingen fra Jakob Friis-Hansen af den tyske landsholdsspiller, der har lavet 16 sæsonmål.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere