Ståle Solbakken er fyret fra FC Köln

Så gik den ikke længere - norske Ståle Solbakken er blevet fyret fra FC Köln efter et horribelt forår

Den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken er blevet fyret i den tyske klub FC Köln.

Det skriver klubben på sin officielle hjemmeside.

Her vælger man dog at kalde hans afskedigelse for 'orlov'.

Tirsdagens 0-4-ydmygelse mod Mainz blev for meget for klubben efter et forår, hvor 44-årige Solbakken ellers har fået lang snor.

Læs også:

Se også: Efter 0-4-blamage: Freder ikke Solbakken

FC Köln ligger lige nu til nedrykning fra Bundesligaen, efter det er blevet til sølle én sejr de sidste 10 kampe, og selv om klubbens ledelse gentagne gange har fredet Solbakken og kaldt ham fremtidens mand, så er det tyske eventyr nu slut for nordmanden, som der var store forventninger til efter hans eventyrlige ophold hos de danske mestre FC København, som han bl.a. førte frem til Champions League-slutspillet.

Utilfredsheden med ham har på det seneste vokset sig så stor, at han er blevet udstyret med livvagter, i forbindelse med holdets træninger.

Læs også:

Se også: Drama i Köln: Ståle eskorteret af livvagter

- Efter kampen mod Mainz er Ståle Solbakkens orlov beklagelig men uundgåelig. Af hensyn til kontinuiteten har vi beholdt træneren til det sidste. De positive aspekter ved forberedelserne til kampen mod Werder Bremen (hvor FC Köln fik uafgjort) har dog desværre ikke haft nogen varig effekt, siger klubbens bestyrelsesformand, Werner Wolf, til hjemmesiden.

Ståle Solbakken erstattes af Frank Schaefer, som tidligere har træner FC Köln, og desuden er født og opvokset i byen. Han skal forsøge at redde hjerteklubben i de fire spillerunder, som resterer af sæsonen.

Ståle Solbakken afviser at kommentere fyringen før i morgen, fredag, men bekræfter dog over for den norske avis VG, at han er blevet fyret.

Ståle er 9. fyrede træner i år

Den tidligere FC København-træner Ståle Solbakken er langt fra den første Bundesliga-træner, som er blevet fyret i denne sæson.

På nuværende tidspunkt - hvor der resterer fire runder i Bundesligaen - er Solbakken den niende træner, som er afskediget. Her er listen over sæsonens fyringer:

1) Michael Oenning - fyret i Hamburger SV den 19. september. Efterfølger: Thorsten Fink (efter at Rodolfo Cardoso og Frank Arnesen havde ansvaret i en overgangsperiode).

2) Ralf Rangnick - trak sig i Schalke 04 den 22. september. Efterfølger: Huub Stevens (efter at Seppo Eichkorn havde ansvaret i en overgangsperiode).

3) Markus Babbel - fyret i Hertha Berlin den 18. december. Efterfølger: Michael Skibbe (efter Rainer Widmayer havde ansvaret i en overgangsperiode).

4) Marcus Sorg - fyret i Freiburg den 29. december. Efterfølger: Christian Streich.

5) Holger Stanislawski - fyret i Hoffenheim den 9. februar. Efterfølger: Marcus Babbel.

6) Michael Skibbe - fyret i Hertha Berlin den 12. februar. Efterfølger: Otto Rehhagel (efter Rene Tretschok og Ante Covic havde ansvaret i en overgangsperiode).

7) Marco Kurz - fyret i Kaiserslautern den 20. marts. Efterfølgere: Oliver Schäfer og Gerry Ehrmann.

8) Robin Dutt - sparket i Leverkusen den 1. april. Midlertidige efterfølgere: Sami Hyypiä og Sascha Lewandowski.

9) Ståle Solbakken - fyret i FC Köln den 12. april. Midlertidig efterfølger: Frank Schäfer.

Kilde: Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere