Tyskland sitrer: Giganterne i mesterskabsbrag

- Dortmund har en lille fordel, men jeg forstår godt, hvis Jürgen Klopp får hovedpine, siger Bayern-træner Jupp Heynckes før aftenens tyske fodboldbrag

Der bliver kamp om hver meter i aften (Foto: AP)
Der bliver kamp om hver meter i aften (Foto: AP)

I aften byder Westfalenstadion - Signal Iduna Park - til mesterskabskamp, når 80.720 sidder klistret til fodboldtemplet i Dortmund.

Efterspørgslen på at opleve finalen live har været så enorm, at Dortmund med lethed kunne have afsat 450.000 billetter.

Det er ikke bare en mesterskabskamp. Det er et møde mellem den moderne træner, Jürgen Klopp, og den aldrende og traditionelt tænkende, Jupp Heynckes. Det er Dortmund mod Bayern.

Læs også:

Se også: Dortmund holder på stjernefrø

Det bliver bare ikke større i Tyskland lige nu.

Dortmunds fordel
Bayern-træner Jupp Heynckes spiller på tre heste her mod slutningen af sæsonen. Bayern kan nemlig vinde The Treble mesterskab, pokalturnering og Champions League.

Men Bayern-træneren erkender, at Dortmund har en lille fordel før mestermødet. De har hjemmebane og et forspring på tre point.

– Men vi kommer til Dortmund for at hente tre point. Hvis jeg var Dortmund-træner, ville jeg bekymre mig meget om vores spil. Når jeg ser, hvad vi råder over på midtbanen og i angrebet, så er det lige til en hovedpine, siger Heynckes med hentydning til kollega Jürgen Klopps bekymringer.

Se også: Bayern haler ind på Dortmund

På spørgsmålet om, hvad Heynckes vil gøre, hvis det står uafgjort efter 80 minutter, svarer han med et glimt i øjet:

– Hvis jeg var yngre, ville jeg skifte mig selv ind!

Klopp-effekten
Det lå bestemt ikke i luften, at Dortmund kom så hurtigt tilbage til toppen. En problematisk periode for seks-syv år siden truede klubben på eksistensen. Den balancerede på kanten af et kollaps.

Vendepunktet for klubben blev tilgangen af Jürgen Klopp som træner i 2008.

En jordnær mand med en mission. En træner med en klar profil. Han satser på unge og ofte uprøvede kræfter.

Se også: Træner: Fuldstændig vanvittig fodboldkamp

– Det overraskede mig, at klubben vandt mesterskabet i sidste sæson. Men det er flot, at klubben nu har etableret sig helt i toppen, siger Niclas Jensen, der spillede i Dortmund fra 2003-2005.

Han er imponeret af det arbejde, Jürgen Klopp har præsteret de seneste sæsoner.

– Jeg var betænkelig, da han kom til klubben. Men jeg må bare erkende, at det har været lykken for Dortmund. Klopp har evnet at få klubbens egne spillere og de relativt ukendte indkøb til at fungere sammen. Han har købt fantastisk ind og skabt en spilleglæde og god kultur, mener Niclas Jensen.

Jürgen Klopp kan helt sikkert smile en smule, hvis han kigger på statistikken. For Dortmund har vundet de tre seneste indbyrdes opgør mellem de to rivaler.

Eurosport kl. 20

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere