Köln freder Solbakken

Köln-ledelsen erklærer fuld tillid til, at Ståle Solbakken er manden, der kan føre klubben ud af krisen

Ståle Solbakken får nu arbejdsro i FC Köln. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken får nu arbejdsro i FC Köln. (Foto: Lars Poulsen)

Træneren for den tyske Bundesliga-klub 1. FC Köln, Ståle Solbakken, sidder på et brandvarmt sæde, efter at hans mandskab lørdag led sit sjette nederlag i de seneste syv kampe.

Mens klubben kommer nærmere og nærmere på nedrykningsstregen, har tyske medier spekuleret i, at sportsdirektør Volker Finke, der selv er mangeårig Bundesliga-træner, skulle stå klar til at sætte sig i Solbakkens sæde.

Men Köln-ledelsen tror stadig på, at nordmanden kan ændre situationen og afviser dermed også, at der er planer om at give Solbakken silkesnoren.

- Der er overhovedet ingen overvejelser i den retning. Ståle Solbakken har fuld tillid fra alle ansvarlige i klubben, inklusiv aktionærerne, siger 1. FC Kölns daglige leder Claus Horstmann til klubbens hjemmeside.

Köln-stjerne forsvarer fyrings-truet Ståle

- Det inkluderer også Volker Finke, der selv endnu engang har erklæret, at det er absurd at tilskrive ham træner-ambitioner, lyder det.

Ståle Solbakken, der mandag fylder 44 år, kan se mandagens besked som en lille fødselsdagsgave.

På den anden side er det en gammel fodbold-talemåde, at trænere for alvor kan føle sædet brænde under sig, når klubledelsen offentligt udtrykker deres fulde tillid.

Før weekendens 0-2-nederlag hjemme mod Bayer Leverkusen lagde Solbakken over for den norske avis VG da heller ikke skjul på, at han er havnet i et usikkert job.

- Historisk set sidder jeg vældig usikkert, sagde han.

Fjerde nederlag i træk til Solbakken

1. FC Köln har haft 14 trænere på 10 år og brugte tre forskellige alene i sidste sæson.

Men også fra holdets vigtigste spiller, landsholdsangriberen Lukas Podolski, er der opbakning til den tidligere FC København-træner.

- Han blev hentet hertil for at bygge noget op. Det skal man give ham tid til, siger Podolski.

Med 24 point for 23 kampe ligger den traditionsrige klub placeret som nummer 14 af 18 hold. Der er fire point ned til nedrykningsstregen.