Köln-stjerne forsvarer fyrings-truet Ståle

Træner Ståle Solbakken er presset i tyske FC Köln efter lørdagens nederlag på hjemmebane til Bayer Leverkusen

Ståle Solbakken er alvorligt truet af fyring i FC Köln. (Foto: DPA)
Ståle Solbakken er alvorligt truet af fyring i FC Köln. (Foto: DPA)

Ståle Solbakken har brug for al den opbakning, han kan få i tyske FC Köln efter lørdagens 0-2-nederlag på hjemmebane til Bayer Leverkusen.

Derfor kan den tidligere FC København-træner glæde sig over, at holdets stjernespiller Lukas Podolski bakker ham op.

- Det er ikke trænerens fejl. Hen blev hentet hertil for at bygge noget op, og man bør derfor lade ham få fred til at gøre det, siger Podolski ifølge nyhedsbureauet dpa.

FC Köln har tabt fire kampe i træk, og holdet har dermed tabt seks ud af de seneste syv kampe. Det svækker Solbakkens position i en klub, der har for vane at fyre træneren, når det går skidt. Desuden har nordmanden erkendt, at han og sportschef Volker Finke har et anstrengt forhold.

- Jeg tror, jeg er den rette, men det er ikke min afgørelse. Vi har tabt, og jeg er meget skuffet, siger Solbakken ifølge VG Nett.

- Leverkusen var ikke bedre end os før det andet mål, men efterfølgende havde vi ikke den nødvendige kvalitet til at komme tilbage.

- Det blev også mentalt udfordrende. Det er i øjeblikket en vanskelig tid for os, erkender Solbakken.

Nordmanden er også ramt af nye skadeproblemer på holdet, efter Podolski lige var kommet tilbage fra en skadespause. Nu er angriberen Milivoje Novakovic ude med en skade, efter han udgik midt i lørdagens kamp.

- Han havde store smerter og kunne ikke fortsætte. Han har fået nye problemer i en gammel hofteskade, forklarer Solbakken.

Novakovic regnes derfor ukampdygtig i den næste kamp på udebane mod Hoffenheim. I den kamp er FC Köln også uden profilen Sascha Riether, der fik sit femte gule kort, hvilket udløser en dags karantæne.

FC Köln ligger på en skuffende 14.-plads, blot fire point over nedrykningsstregen.