Bayern-leder sætter spillere under pres

Sportsdirektør Christian Nerlinger sætter tommelskruer på spillerne før Champions League-kampen mod Basel

Arjen Robben og co. er storfavoritter til at gå videre til kvartfinalerne i opgørene mod Basel. (Foto: AP/Martin Meissner)
Arjen Robben og co. er storfavoritter til at gå videre til kvartfinalerne i opgørene mod Basel. (Foto: AP/Martin Meissner)

To sejre i fem kampe i Bundesligaen er naturligvis alt for lidt, når man hedder Bayern München og har en forventning om at vinde det tyske mesterskab hvert eneste år.

Og efter det skuffende 0-0-resultat mod ligaens absolutte bundprop Freiburg lørdag aften begynder panikken så småt at brede sig på ledelsesgangen i den sydtyske storklub, der nu er fire point efter Borussia Dortmund i ligaen.

Uroen skyldes ikke mindst, at Bayern på onsdag spiller Champions League-1/8-finale i Basel, og der er derfor endnu mindre råd til et formdyk netop nu.

- Jeg undrer mig over indsatsen, siger sportsdirektør Christian Nerlinger om præstationen mod Freiburg ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det ser ud, som om nogle spillere ikke har fattet, hvad der er på spil. Vi manglede helt basale ting som aggressivitet, attitude og arbejdsvilje, kritiserer Christian Nerlinger.

Læs også:

Bayern bremset af bundproppen

Det er ikke første gang, Bayern München forsøger at skabe pres på egne spillere indefra, og Nerlinger har nu overtaget den rolle, Uli Hoeness havde tidligere som chefrevser af vellønnede stjernespillere.

Når det er ekstra vigtigt, at spillerne er fokuseret på midtugens Champions League-forestilling i Schweiz, skyldes det, at Münchens egen Allianz Arena er vært for finalen i maj.

Den kamp vil den firdobbelte vinder af Europas fineste klubtrofæ gerne være en del af, men Basel viste i efteråret - ikke mindst mod Manchester United - at de ikke er en opgave, man skal tage let på.

- Nu ringer alarmklokkerne. Hvis ikke mange ting ændrer sig meget hurtigt, bliver det en meget skuffende sæson for Bayern München, lyder det ildevarslende fra Christian Nerlinger.