Schalke hænger på i toppen efter storsejr

Wolfsburg blev blæst ud af banen, da Schalke vandt 4-0 og spillede sig tilbage i kampen om mesterskabet

Schalkes Joel Matip (nr. 2 fra venstre) scorede til 3-0 i 4-0-sejren over Wolfsburg. (Foto: AP/Martin Meissner)
Schalkes Joel Matip (nr. 2 fra venstre) scorede til 3-0 i 4-0-sejren over Wolfsburg. (Foto: AP/Martin Meissner)

Trods et par sløje resultater i de seneste runder i Bundesligaen har Schalke 04 ikke tænkt sig at forlade mesterskabskampen uden videre.

Det viste holdet fra Gelsenkirchen søndag eftermiddag, da det hjemme på Veltins Arena ikke gav Wolfsburg skyggen af chance og vandt en stensikker 4-0-sejr.

Dermed rejste Schalke-spillerne sig på eftertrykkelig vis efter det forsmædelige 0-3-nederlag til toprivalerne fra Mönchengladbach i sidste uge.

I den kamp leverede holdet en så ringe indsats, at træner Huub Stevens efterfølgende satte spørgsmålstegn ved, om spillerne var gode nok til at optræde i den blå trøje.

Læs også:

Se også: TV: Vidundeligt dansker-mål i Tyskland

Om det var den bandbulle, der fik spillerne til at skrue op for charmen, er umuligt at sige, men hvis Stevens med sine ord forsøgte at motivere holdet, virkede det fuldstændig efter hensigten.

Wolfsburg, med den gamle Schalke-træner Felix Magath ved roret, blev blæst ud af banen og kom to mål bagud, inden der var gået et kvarter, da den hyperfarlige angrebsduo Raúl og Klaas Jan Huntelaar lavede hver sit mål.

Senere i halvlegen brændte selv samme Huntelaar både et straffespark og en friløber og burde have lavet hattrick, allerede inden dommeren fløjtede til en for Wolfsburg-spillerne voldsomt tiltrængt pause.

Læs også:

Se også: Bayern bremset af bundproppen

Men havde Magaths mænd intentioner om at gøre det bedre i anden halvleg, blev de hurtigt belært om noget andet, da Joel Matip med en overlegen hælscoring gjorde det til 3-0 og reelt afgjorde en ulige kamp.

Med 20 minutter tilbage fik Huntelaar så langt om længe lavet sit andet mål og bragt sæsontotalen op på 18. Dermed ligger han side om side med Bayern Münchens Mario Gomez øverst på topscorerlisten. Begge har nettet 18 gange.

Med 44 point er Schalke 04 nu blot et point efter Bayern München på tredjepladsen, to efter Mönchengladbach, der er nummer to, mens der fortsat er fem point op til ærkerivalerne og førerholdet Borussia Dortmund.

Senere på aftenen vandt Hannover 96 på hjemmebane med 4-2 over VfB Stuttgart efter 4-0-føring indtil et kvarter før tid. William Kvist spillede hele kampen for gæsterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer