Ståles spillere kæmper mod angsten

Den norske træner ser angst og manglende selvtillid hos sine spillere efter fire nederlag i fem kampe

Kører ikke i Köln (Foto: Lars Poulsen)
Kører ikke i Köln (Foto: Lars Poulsen)

Det nye år har ikke været godt for den tidligere FC København-træner Ståle Solbakken og hans mænd fra 1. FC Köln.

I Köln med de fine fodboldtraditioner forventer man altid store ting af det lokale hold, og det matcher ikke med, at lørdagens 1-2-nederlag i Nürnberg var Kölns fjerde i fem kampe i 2012.

Se også: Rasende Ståle efter druktur

Solbakkens mandskab udlignede ellers midt i anden halvleg, men lukkede alligevel et mål ind i slutfasen, som afgjorde sagen for hjemmeholdet.

- Det har noget at gøre med manglende selvtillid. Vi har tabt mange tætte kampe siden jul, siger Ståle Solbakken ifølge nyhedsbureauet DPA.

Den norske cheftræner mener tilmed at kunne fornemme 'en smule angst' blandt sine spillere.

- Vi har ansvaret for at komme tilbage. Vi har brug for point, slår Ståle Solbakken fast.

Temperamenterne løb af med både Solbakken og Guardiola efter FC Københavns mestermøde med Barcelona i Parken. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Tysk fodbold - 17. feb. 2012 - kl. 14:44 Ståle og Guardiola i taktikmøde

Han har, efterhånden som resultaterne er udeblevet, været udsat for et tiltagende pres i det altid livlige fodboldlandskab i domkirkebyen, hvor man har et stort forbrug af trænere.

Tyske medier spekulerer i, at Solbakken skulle være på kollisionskurs med sportsdirektør Volker Finke, der selv har en lang fortid som succesfuld Bundesliga-træner med sine helt egne idéer om spillefacon og spillertyper.

I løbet af ugen op til Nürnberg-kampen ragede Solbakkens assistent Bård Wiggen uklar med et af holdets store navne, landsholdsspilleren Sascha Riether.

Nettet strammer altså til om både træner og spillere, nu hvor sæsonen går ind i sin afgørende fase. Den seneste tids nedtur har mindsket afstanden til nedrykningsstregen til seks point.

Se også: Sur Ståle tabte til Arnesen

Som målmand Michael Rensing konstaterer:

- Nu har vi meldt os ind i nedrykningskampen.

0 kommentarer
Vis kommentarer