Superveteran skal redde kriseramte Hertha

Manden der gjorde Grækenland til europamestre, Otto Rehhagel, bliver træner i Hertha Berlin resten af sæsonen

Rehhagel skal sikre Hertha endnu en sæson i Bundesligaen (Arkivfoto: AP)
Rehhagel skal sikre Hertha endnu en sæson i Bundesligaen (Arkivfoto: AP)

Den tyske Bundesliga-klub Hertha Berlin og dens hårdt kritiserede manager Michael Preetz satser på, at erfaringen kan redde den kriseramte klub i kampen mod nedrykning fra den bedste række.

Det tyske nyhedsbureau DPA skriver, at Hertha har indgået en aftale med den 73-årige Otto Rehhagel, der foreløbig skal stå i spidsen for holdet i resten af denne sæson. Flere tyske medier tilføjer, at veteranen har givet klubben sit tilsagn.

Se også: Nyt slag til kriseramte Hertha

Rehhagel bliver klubbens tredje træner i denne sæson, efter at man før jul afbrød samarbejdet med Markus Babbel efter uoverensstemmelser, og man senest satte hans afløser, Michael Skibbe, på porten efter fem nederlag i lige så mange kampe.

Otto Rehhagel var i 2004 manden bag en af international fodbolds største sensationer, da han førte upåagtede Grækenland frem til titlen som europamester.

Grækerne kvalificerede sig under tyskerens ledelse også til EM i 2008 og VM to år senere. Efter slutrunden i Sydafrika forlod den erfarne træner posten efter ni succesfulde år.

Se også: Hertha smider træneren ud efter fem kampe

I Tyskland er han mest kendt for sine mere end 14 år som træner for Werder Bremen, som han overtog i den næstbedste række og førte til flere mesterskaber og en sejr i Europa Cuppen for pokalvindere.

Siden levede han et nok så bemærkelsesværdigt resultat, da han i 1998 var træner for Kaiserslautern, der som nyoprykkede vandt det tyske mesterskab.

Otto Rehhagel overtager et Hertha Berlin-mandskab i alvorlig pointnød, efter at berlinerne ikke har vundet siden slutningen af oktober og efter en lovende sæsonstart er dumpet ned omkring nedrykningsstregen.

Ifølge DPA tiltræder Rehhagel først efter lørdagens hjemmekamp mod Borussia Dortmund. Her vil de hidtidige assistenttrænere, René Tretschok og Ante Covic sidde på trænerbænken.

0 kommentarer
Vis kommentarer