Arnesen hylder sin uheldige opfindelse

Jacopo Sala har lignet et fejlkøb, men lørdag sikrede Frank Arnesens opfindelse uafgjort mod Bayern München.

Jacopo Sala jubler over føringsmålet i lørdagens storkamp i Bundesligaen. (Foto: AP)
Jacopo Sala jubler over føringsmålet i lørdagens storkamp i Bundesligaen. (Foto: AP)

I otte måneder har han lignet et oplagt fejlkøb af Hamburger Sport-Vereins sportschef Frank Arnesen.

Men med sin scoring lørdag aften i det klassiske nord-syd-derby mod Bayern München har 20-årige Jacopo Sala spillet sig ind i varmen i den nordtyske storklub og hos dens danske sportschef, der knapt kan fatte italienerens pludselige succes.

- Han har i de seneste måneder haft så meget uheld. Nu er han tilbage, og så scorede han straks mod Bayern München. Det havde jeg virkelig ikke regnet med. Han er en meget snu spiller, roser Frank Arnesen ifølge Hamburger Morgenpost.

Forfulgt af skader
Arnesen hentede i 2007 den dengang 15-årige italiener til sin daværende klub Chelsea, og da danskeren skiftede til HSV, tog han sin opfindelse med sig på en treårig kontrakt.

Men Sala har fra start været forfulgt af skader og kom slet ikke på banen i efterårssæsonen. Derfor var det kraftigt inde i Arnesens og træner Thorsten Finks overvejelser at udleje den unge midtbanemand.

Bayern snublede i Hamborg

I dag er duoen formentlig godt tilfredse med, at det aldrig blev til noget. Salas scoring medvirkede stærkt til at sikre HSV det fornemme 1-1-resultat mod 22-foldige mestre fra München.

Et mål, som Sala fejrede på behørig vis.

Et stort øjeblik
- Jeg skreg alle mine frustrationer og mine skader i de seneste måneder ud af kroppen. Det var et stort øjeblik, som jeg aldrig vil glemme, siger han ifølge avisen.

- Det var en flot holdpræstation gennem 90 minutter mod et af de bedste hold i Europa. Vi viste, hvad vi kan præstere, mener italieneren.

HSV er med det ene point nummer 11 i rækken, fem point fra nedrykningszonen. Samtidig fik de drillet de gamle rivaler fra München, der for første gang siden november måtte afgive Bundesligaens førsteplads.

Den indtages nu af de forsvarende mestre fra Borussia Dortmund.