Hård kritik: Du er naiv, Arnesen

Tidligere topmålmand Jens Lehmann langer ud efter den danske sportschef i Hamburger SV

Frank Arnesen får kritik for sine dispositioner i Hamburger SV (Foto: Ernst van Norde)
Frank Arnesen får kritik for sine dispositioner i Hamburger SV (Foto: Ernst van Norde)

Uafgjort mod oprykkerne fra Hertha Berlin er det eneste point, som Frank Arnesens Hamburger SV har hentet efter fem spillerunder. Det sætter ikke bare klubbens danske sportschef under pres. Der bliver i sandhed også stillet spørgsmålstegn ved hans dispositioner.

– Det er meget naivt, at Arnesen kun har hentet unge spillere til Hamburger SV. Det viser, at han er uden kendskab til kvaliteten i Bundesligaen, lyder det fra den tidligere tyske landsholdskeeper Jens Lehmann.

Lehmann, der nu er ekspertkommentator på tv, har en pointe, der rammer plet.

Fra ældst til yngst
For Arnesen har i sommer hentet seks nye spillere frem fra overskudslageret i Chelsea og Per Skjeldbred fra Rosenborg.

Væk er røget rutinerede spillere som Eljero Elia, Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, Frank Rost, Ze Roberto, Jonathan Pitroipa og Piotr Trochowski.

De store forandringer har gjort HSV til mandskabet med den yngste gennemsnitsalder i Bundesligaen. Og det er en skærende kontrast til sidste sæson, hvor klubben havde det mest rutinerede mandskab.

Forklaringen på Arnesens problemer ligger i kravet om at skære ned på lønudgifterne. I sidste sæson brugte klubben 360 mio. kroner på spillerbudgettet. Det er skåret ned til 262 mio. kroner.

Og der er ikke udsigt til forstærkninger i vinterpausen. For HSV skal i denne sæson betale afdrag på på 105 mio. kroner på spillere, som tidligere er købt. Eksempelvis Markus Berg, der kom fra Groningen.

Træneren fredet - foreløbig
Lige nu ligner HSV en oplagt nedrykker fra den Bundesliga, som klubben har spillet i siden oprettelsen i 1963. I øvrigt som eneste klub i Tyskland.

Frank Arnesen har forsikret, at cheftræner Michael Oenning sidder sikkert. Kai Schiller, reporter på Hamburger Abend-Blatt, tror, det kan ændre sig, hvis der ikke kommer point på kontoen mod Gladbach i næste runde. Et nyt nederlag kan tvinge klubben til at handle, siger han og slår fast:

– Lige nu fornemmer jeg, at Arnesen ikke er truet, men han er udsat for heftig kritik, fordi han ikke har haft grundig kendskab til Bundesligaens niveau, siger han.

Det var I går ikke muligt at få en kommentar fra Frank Arnesen.