William Kvist: Jeg går op i niveau

Landsholdsprofilen glæder sig til et højere niveau i Bundesligaen - og at rende ind i Ståles FC Köln

William Kvist begynder 1. juli sin nye tilværelse i VfB Stuttgart. Onsdag var han på Frederiksberg for at sige farvel til sine gamle holdkammerater. (Foto: Jakob Jørgensen)
William Kvist begynder 1. juli sin nye tilværelse i VfB Stuttgart. Onsdag var han på Frederiksberg for at sige farvel til sine gamle holdkammerater. (Foto: Jakob Jørgensen)

Stuttgart er mindre end København. Men VfB er større end FCK. Og da Bundesligaen ligger klasser over Superligaen, er der ingen tvivl om resultatet på bundlinjen.

- Jeg går på alle planer et niveau eller to op, fastslår William Kvist om skiftet fra de danske mestre til sidste sæsons nummer 12 i Bundesligaen.

Landsholdsspilleren er i København for at ordne nogle praktiske ting inden starten i VfB Stuttgart. Herunder at sige pænt farvel til vennerne og kolleger på FC Københavns anlæg.

William Kvist er solgt for omkring 30 millioner kroner, og således må den nye arbejdsgiver formodes at stille betydelige forventninger.

Skal bygge hold op
- Jeg har talt med træner og sportschef. De forventer ganske enkelt, at jeg leverer et godt stykke arbejde. Sådan som det har været tilfældet i FC København, hvor tyskerne har fulgt mig i et års tid.

- Efter Stuttgarts mindre gode sidste sæson ser jeg en stor udfordring i at bidrage til at bygge noget nyt og slagkraftigt op. Det er for mig en meget interessant opgave, som det over en årrække også har været tilfældet i FCK, siger William Kvist.

Han er efter eget udsagn ikke 'købt som højre back' og forventer derfor at glide ind i sin favoritrolle på midtbanen. Givet som en arbejdsom type, tyskerne hurtigt vil betegne som en 'Dauerlaufer'.

- Intet er givet. Men jeg har studeret Stuttgart nøje, og klubben har ikke er type som mig. Derfor håber jeg at kunne glide hurtigt ind og skabe værdi for holdet, påpeger William Kvist.

Glæder sig til Ståle og Köln
Han kalkulerer ikke uventet med, at skiftet til en af klodens stærkeste ligaer også vil gavne ham personligt i landsholdsregi.

- Når jeg hver weekend kommer til at møde rigtigt gode og i forhold til Danmark anderledes hold, vil jeg også selv kunne give mere. Derfor håber jeg at kunne blive et større omdrejningspunkt på landsholdet, lydet det fra eks-FCK'eren.

Kvist ser ikke mindst frem til at skulle møde FC Köln og Ståle Solbakken.

- Jeg kender alt til spillestil og taktik. Og nu er Ståles høje, skingre stemme ikke længere rettet mod mig, bemærker han med et smil.

0 kommentarer
Vis kommentarer