TV: Kult-træner tager afsked i tårer

St. Paulis legendariske træner Holger Stanislawski annoncerede onsdag under en strøm af tårer sin afsked med hanseaterne efter 18 år i klubben

Farvel - og på gensyn: Holger Stanislawski er fortid i St. Pauli efter denne sæson. (Foto: Getty)
Farvel - og på gensyn: Holger Stanislawski er fortid i St. Pauli efter denne sæson. (Foto: Getty)

Det blev sæsonens mest emotionelle pressekonference i Bundesligaen, da 'Mister St. Pauli' - Holger Stanislawski sagde farvel til sit FC St. Pauli efter 18 trofaste år.

Kult-træneren bekendtgjorde sin afsked onsdag eftermiddag foran løbende kameraer, hvor han bekræftede, at han i den næste sæson søger luftforandring som coach for 1899 Hoffenheim.

6 minutter og 40 sekunder inde i videoklippet oven for knækker følelserne over for ham:

- Som det hører sig til for en evig Hamborg-borger, siger jeg...(stemmen svigter) hej... hej og på snarligt gensyn, får Stanislawski fremstammet, inden han overvældes af tårerne.

Stanislawski har kæmpet for klubben som både spiller og træner og været med klubben nede i den tredjebedste række og hevet den op igen på første klasse.

Holger Stanislawski er simpelthen klubben, og derfor gør hans afsked ondt på både foreningen, fans og hovedpersonen selv.

7. maj bliver sidste hjemmekamp for 'Stani', og Bayern München er modstanderen.

- Det bliver et specielt øjeblik, også for Bayern, fordi vi slår dem, så det bliver et dobbelt skønt øjeblik. Jeg glæder mig vildt til at sige farvel, men har også stor angst for det, udtalte Stanislawski efter et par dybe indåndinger.