Kahlenberg forsigtig om fyring

Thomas Kahlenberg vil ikke sige meget om mandagens afskedigelse af træneren i Wolfsburg, hvor problemerne havde hobet sig op i ugevis

Thomas Kahlenberg er netop vraget til landsholdet mod Englands-kampen onsdag, og nu er hans træner i Wolfsburg blevet sat på porten. (Foto: AP)
Thomas Kahlenberg er netop vraget til landsholdet mod Englands-kampen onsdag, og nu er hans træner i Wolfsburg blevet sat på porten. (Foto: AP)

Mandag kl. 16.30 blev Steve McClaren fyret i den tyske Bundesliga-klub Wolfsburg grundet svigtende resultater i den ambitiøse klub.

Danske Thomas Kahlenberg, der har fået begrænset med spilletid i klubben, er yderst forsigtig om fyringen af englænderen.

- Jeg har ingen kommentarer til fyringen. Jeg havde fri i går, da jeg fik det at vide og har kun læst lidt på internettet.

- Nu er jeg på vej ud i klubben, så må jeg høre nærmere, hvad de siger, fortæller han til ekstrabladet.dk tirsdag morgen.

Ser han nye muligheder i spilletid, nu der kommer ny mand på trænerposten?

- Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan virkelig ikke kommentere det, gentager han.

Fyringen af McClaren kommer ikke som en overraskelse.

Hvis man ser bort fra det helt fundamentale i manglende resultater i den storsatsende klub, så indeholder de seneste uger en liste af problemer omkring den afskedigede træner:

- Manglende autoritet. I lørdags kunne en hjælpeløs træner se til, hvordan Diego snuppede bolden og misbrugte et straffe, selvom aftalen var, at Patrick Helmes skulle sparke.

- Kritik af spillesystemet. McClarens stive system med blot en angriber har fået voldsom kritik, fordi Wolfsburg råder over en række dygtige offensiv-kræfter.

- Manager Hoeness har i den seneste tid pointeret, at holdet tabte kampe, det ikke skulle tabe. 'Det må man gøre sig tanker om', udtalte han om situationen.

De tanker har han altså nu før ud i livet og sagt goodbye til den britiske coach efter blot syv måneder.

Læs også: Bundesligatræner fyret