Enke æret overalt i Tyskland

Den afdøde Hannover-målmand Robert Enke fik endnu et følelsesladet farvel i dagens kamp - Daniel Jensen med i Werder-storsejr

Frankfurt-spillerne ærer Robert Enke med et minuts stilhed før kampen mod Gladbach, mens en tilskuer fremviser et hjemmelavet skilt med teksten 'Tak, Robert'. (Foto: AP)
Frankfurt-spillerne ærer Robert Enke med et minuts stilhed før kampen mod Gladbach, mens en tilskuer fremviser et hjemmelavet skilt med teksten 'Tak, Robert'. (Foto: AP)

Den afdøde tyske landsholdsmålmand Robert Enke fik endnu et følelsesladet farvel, da Bundesligaen lørdag blev genoptaget efter landskamppausen med seks kampe i løbet af eftermiddagen.

Hannover 96-målmanden, der efter bl.a. store problemer med depressioner begik selvmord 10. november, blev æret med et minuts stilhed før alle kampe.

Publikum havde flere steder lavet store bannere, der udtrykte sympati med den vellidte målmand, og spillerne bar sorte armbånd, mens Florian Fromlowitz, der har afløst Enke i Hannover-målet, endda havde valgt at iklæde sig et sort tørklæde til ære for Enke.

Rent sportsligt gik det desværre for Hannover ikke så godt, da nordtyskerne gæstede Schalke 04, der vandt kampen med 2-0 på et mål af Jefferson Farfan midt i anden halvleg og et slutpunktum i overtiden af Jan Moravek.

Jensen med i hele kampen
Det var den eneste hjemmesejr i dagens syv kampe, hvor det især er værd at notere sig Werder Bremens storsejr på hele 6-0 ude over Freiburg, og før Leverkusens søndagsbrag mod Bayern München overtager Werder dermed førstepladsen i Bundesligaen.

Med danske øjne var det glædeligt at notere sig, at Daniel Jensen spillede hele kampen for gæsterne og blev noteret for oplægget til et enkelt af målene.

Også Hoffenheim stod for en chokerende stor udesejr, da sidste sæsons sensationsmandskab vandt hele 4-0 ude over Köln, mens Hertha Berlin var tæt på endelig at notere sig en sejr, men i slutfasen måtte nøjes med 1-1 ude mod VfB Stuttgart.

Nürnberg sikrede sig i overtiden en overraskende 3-2-sejr ude over de forsvarende mestre fra Wolfsburg.

1 af 4 Hannover-målmand Florian Fromlowitz havde iført sig et sort sørgetørklæde til minde om sin tidligere holdkammerat Robert Enke. (Foto: Getty Images)
2 af 4 'Delt af farverne, men forenet i sorgen', hed det på et banner fra Wolfsburg-tilskuerne. (Foto: Getty Images)
3 af 4 'Hvil i fred, Robert. Døden deler - døden forener'. Schalke-fansene viser deres respekt for Robert Enke, hvis klub Hannover 96 gæstede Gelsenkirchen. (Foto: Getty Images)
4 af 4 Frankfurt-spillerne ærer Robert Enke med et minuts stilhed før kampen mod Gladbach, mens en tilskuer fremviser et hjemmelavet skilt med teksten 'Tak, Robert'. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere