Fik psykologhjælp før selvmordet

Robert Enke, der i aftes kastede sig ud foran et tog, fik psykologbehandling. Panikken bredte sig, da VM-målmanden blev væk fra træning

Robert Enke, favorit til en position som Tysklands VM-målmand nummer 1, begik i aftes selvmord ved at kaste sig ud foran et tog.

Enke spillede i Hannover 96, hvor han var holdkammerat med danske Leon Andreasen, der i aftes var chokeret over selvmordet.

I dag spørger undrer hele Tyskland sig over, hvorfor en succesfuld målmand, der for under et halvt år siden adopterede en nu otte måneder gammel datter, tog så drastisk et valg.

Ifølge den tyske avis Bild modtog Robert Enke psykologbehandling - formentlig en følge af hans datters død for tre år siden. Den dengang to-årige datter døde af en hjertesygdom, men offentligheden troede, at målmanden var kommet sig over tragedien. Især efter adoptionen af Leila i maj.

– Vi er meget, meget glade og taknemmelige for dette lille menneske, der er trådt ind i vores liv, sagde parret ved den lejlighed.

Pjækkede fra træning
Ifølge holdlægen var Enke kommet sig over den infektion, der har holdt ham på sidelinien i adskillige uger. Og landstræner Löw havde udtalt, at Enke trods sygdommen stadig var favorit til pladsen i målet på Tysklands VM-hold.

- Vi talte meget sammen for et par dage siden. Jeg sagde til ham, at han var helt i orden efter sin infektion. Han sagde intet om psykiske problemer, siger Hannovers holdlæge Wego Kregher.

Panikken bredte sig i klubben, da Enke ikke dukkede op til formiddagstræningen. Hans ven og rådgiver, Jörg Neblung, forsøgte at få fat i ham, men mobilen var slukket.

- Vi blev bange. Jeg sendte hans kone Teresa ud for at lede efter ham. Og alarmerede politiet.

På det tidspunkt sad Robert Enke formentlig tæt på jernbanesporet i Eilvese, bare 2,5 kilometer fra hjemmet i den lille by Empede.

Klokken 18.17 kastede han sig ud foran et regionaltog, der kørte 160 kilometer i timen.

Klubber i sorg
Dødsfaldet har medført dyb sorg blandt andet i de klubber, hvor han har spillet. Man kan ikke bevæge sig rundt på Hannover 96's hjemmeside, hvor der nu kun er en forside med teksten: Vi sørger over Robert Enke.

Da hans tidligere klub FC Barcelona tirsdag aftens spillede pokalkamp, startede kampen med et minuts stilhed til ære for målmanden.

Det tyske landshold er i øjeblikket samlet i forberedelsen til kampen på lørdag mod Chile i Köln. Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt kampen skal gennemføres.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere