Kahlenberg har brud i hoften

Thomas Kahlenbergs sæson er smadret på grund af træthedsbrud i hoften. Dermed går han formentlig glip af de sidste VM-kampe

Et mystisk brud i hoften holder Thomas Kahlenberg ude af VM-kval-kampene mod Portugal og Ungarn og formentlig også mod Sverige og Ungarn. (Foto: Lars Poulsen)
Et mystisk brud i hoften holder Thomas Kahlenberg ude af VM-kval-kampene mod Portugal og Ungarn og formentlig også mod Sverige og Ungarn. (Foto: Lars Poulsen)

Thomas Kahlenberg, matchvinderen fra triumfen på Råsunda i juni mod Sverige, får ingen hoved- eller birolle på landsholdet i efteråret i bestræbelserne på at spille Danmark til VM næste sommer.

Kreatøren går ikke kun glip af kampene mod Portugal og Albanien i næste måned. De to sidste kval-kampe mod Sverige og Ungarn i Parken i oktober hænger i en tynd tråd. Der skal nærmest ske et mirakel, hvis han skal blive klar til de kampe.

– Diagnosen er træthedsbrud i hoften, og jeg er desværre ude af spillet et stykke tid. Mit håb er, at jeg inden for de næste to måneder kan være spilleklar igen, siger Thomas Kahlenberg til Ekstra Bladet.

Han har fået konstateret den usædvanlige fodboldskade efter en scanning på Gildhøj Klinikken i Brøndby. En nedslående melding for Kahlenberg, der havde set frem til den nye start hos de tyske mestre i Wolfsburg.

– Der er en blødning i en knogle i hoften. Den skal hele, og det tager desværre længere tid, end jeg på forhånd havde håbet på. Men jeg skal løbende have foretaget scanninger, så vi kan følge udviklingen.

Dårlig timing
– Jeg er glad for at kende skadens omfang, så jeg fysisk og mentalt kan indstille mig på situationen. Men det er klart, at det er enormt frustrerende at komme til en ny klub og starte med en lang skadepause, siger han.

Thomas Kahlenberg har ikke været i kamp for Wolfsburg siden 20. juli, da han fik spilletid i den tyske Super Cup, hvor Bremen vandt 2-1. Siden har han ikke kendt omfanget af skaden før besøget på klinikken i Brøndby.

– Det er enormt dårlig timing at blive skadet lige op til sæsonstarten og før to vigtige landskampe. Der er ingen, der er mere ked af det end mig. Det er ikke en sjov periode, men jeg skal nok klare det og komme videre. For skader er jo en del af gamet i denne verden, konstaterer Thomas Kahlenberg.