Zimling: Bundesligaen kræver tilvænning

Niki Zimling forlader Club Brugge for at gå et trin op i Mainz

Niki Zimling med Mainz-trøjen, han kan iføre sig frem til sommeren 2017. (Foto: Mainz 05)
Niki Zimling med Mainz-trøjen, han kan iføre sig frem til sommeren 2017. (Foto: Mainz 05)

Pludselig gik det stærkt.

Fra et perifert bekendtskab viste bundesligaklubben 1. FSV Mainz 05 sig pludselig mere end almindelig interesseret i Niki Zimling.

Og i løbet af de sidste fem hverdage er en flirt fra træningsturen til Marbella blevet til et konkret bud, en forhandling med Club Brugge, enighed mellem klubberne og et succesfuldt lægetjek fredag.

- Ja, det er gået stærkt, siger Zimling til Ekstra Bladet og griner fredag aften i telefonen.

Han stod efter eget udsagn meget tidligt op fredag for at flyve til Tyskland.

- Jeg blev ringet op torsdag aften og fik at vide, at de to klubber var blevet enige. Så det var bare at komme af sted fredag. Så i dag har jeg været til lægetjek og forhandlet kontrakten på plads, siger han.

Kræver tilvænning
De to parter er blevet enige om en fire og et halvt år lang kontrakt, der løber til sommeren 2017.

- Det er da dejligt. Det skal dog lige gå op for mig først. Jeg glæder mig til at skulle spille i Bundesligaen. Da tilbuddet kom på banen, var der ingen tvivl om, at det var det, jeg ville. Men det kræver noget tilvænning. Bundesligaen er sammen med Premier League, Serie A og den spanske liga verdens fire bedste. Så det er da et skridt opad i forhold til belgisk fodbold, siger han.

Læs også:

Se også: Polakker skyder Dortmund op på andenpladsen i Tyskland

27-årige Zimling har haft en turbulent karriere indtil videre fra debuten på højeste danske niveau i Brøndby i 2003 via gennembruddet i Esbjerg, inden han transferfrit rejste til Italien og Udinese i 2009.

Her slog han aldrig igennem. Et år som lejesvend i hollandske NEC var dog en anderledes opløftende oplevelse for midtbanespilleren, der vendte hjem til Udine og forhandlinger med Club Brugge, der hentede ham for halvandet år siden.

Snakkede med Svensson i Spanien
Siden har han etableret sig som en af de bærende kræfter - også på landsholdet, hvor samarbejdet med William Kvist hurtigt har udviklet sig til et stabilt foretagende. Han har dog døjet med en fiberskade i efteråret og ikke spillet i rødt og hvidt siden testkampen mod Slovakiet kort efter EM.

Siden december har han dog været oppe i omdrejninger og er dermed klar til at tage hul på et nyt kapitel i karrieren. Debut bliver det dog ikke til lørdag, hvor Mainz møder Greuther Fürth på udebane.

Mainz har i forvejen Bo Svensson på lønningslisten. Og det faktum glæder Zimling sig over.

- Vi mødtes tilfældigvis i en træningslejr tidligere på måneden i Marbella i Spanien. Her talte jeg med Bo, dog ikke om Mainz som klub. Men det er sjovt at tænke på nu.

- Det er helt klart en fordel, at han spiller her. For Bo har været i klubben et stykke tid og kender byen og alle i klubben, siger Niki Zimling.

0 kommentarer
Vis kommentarer