Dortmunds mestre nedlægger Bayern München

Dortmund vandt 1-0 ude over topholdet Bayern München. Det åbner pludselig op for kampen om det tyske guld

Ny spænding i Bundesligaen (Foto: AP/Matthias Schrader)
Ny spænding i Bundesligaen (Foto: AP/Matthias Schrader)

De forsvarende tyske mestre fra Borussia Dortmund tog en vigtig skalp i forsøget på at forsvare sidste sæsons guldmedaljer, da holdet lørdag aften vandt en overraskende 1-0-sejr over topholdet Bayern München på udebane.

Sejren kom i hus, da stortalentet Mario Götze midt i anden halvleg opfangede en løs bold i feltet og knaldede den ind bag Manuel Neuer i Bayern-målet.

Dortmund-sejren betyder, at det ellers så suveræne Bayern-mandskab nu får lidt mere kamp om førstepladsen, som dog stadig indtages af de rødblusede fra München.

De nærmeste forfølgere fra Mönchengladbach og Schalke 04 høstede begge storsejre tidligere lørdag, og de to klubber har nu henholdsvis to og tre point op til Bayern. Dortmund er også tre point efter.

Se også: Storsejre i Bundesligaen

Hollandske Arjen Robben startede efter en periode med skader inde for Bayern, men Robben virker endnu ikke helt tilbage i topform, og resten af Bayern-spillerne formåede heller ikke at sætte sig igennem over for Dortmund.

Gæsterne spillede til gengæld klogt og kunne også have bragt sig yderligere foran, men Robert Lewandowski brændte den store chance.

Dortmund møder i næste runde Schalke 04 på hjemmebane og kan med en sejr i den kamp for alvor markere sig som førsteudfordrer til Bayerns dukseplads.