Bundesligaen i chok efter selvmordsforsøg

Tysk fodboldforbunds chef er rystet og bekræfter, at dommer Babak Rafati har forsøgt at tage sit eget liv

Babak Rafatis selvmordsforsøg tager overskrifterne i Tyskland (Foto: DPA)
Babak Rafatis selvmordsforsøg tager overskrifterne i Tyskland (Foto: DPA)

Spillere og trænere i Bundesligaen er rystet, efter at fodbolddommeren Babak Rafati lørdag prøvede at tage sit eget liv på et hotelværelse i Köln to timer før, han skulle have dømt kampen mellem FC Köln og Mainz 05 - en kamp, der blev aflyst.

Det er da også en tydeligt rystet formand for det tyske fodboldforbund, DFB, Theo Zwanziger, som lørdag aften på en hasteindkaldt pressekonference i Köln bekræfter den 41-årige dommers selvmordsforsøg.

Politikilder siger til tv-stationen Sky, at dommeren havde skåret sine pulsårer op. Han meldes nu uden for livsfare.

Se også: Tragedie aflyser Köln-kamp

- Jeg kan sige, at han lå i badekarret, og at der var rigtig meget blod at se, siger DFB-bossen.

Ifølge Zwanziger var det Rafatis assisterende dommere, der fandt deres kollega og reddede hans liv. De fandt også et afskedsbrev, da de fik personalet til at åbne hotelværelset, efter at Rafati ikke var mødt op på det aftalte tidspunkt.

Babak Rafati er en erfaren dommer med 84 Bundesliga-kampe, 101 kampe i 2. Bundesliga, to landskampe og en Champions League-kamp på kontoen.

Den iranskfødte bankkøbmand kommer fra Hannover - samme by, som landsholdsmålmanden Robert Enke spillede i, da han i november 2009 begik selvmord.

Se også: Tysk landsholdsmålmand begår selvmord

Enke havde i mange år kæmpet med depressioner, og hans selvmord udløste for to år siden selvransagelse og debat i tyske fodboldkredse, hvor der nu igen tales om det enorme pres, som dommere og spillere er udsat for.

- Jeg er meget rystet, især fordi Babak Rafati er fra Hannover, og jeg kender ham rigtig godt, siger Hannover 96's træner Mirko Slomka til Sky.

Flere andre trænere var lørdag aften ligeledes dybt rystede.

- Det er selvfølgelig en hændelse, som gør en tænksom. Man ser, hvordan især dommerne er under et voldsomt pres, siger Bayern Münchens træner, Jupp Heynckes, ifølge nyhedsbureauet dpa.

0 kommentarer
Vis kommentarer