Ståle må glemme drømmen om Utaka

FC Köln afviser Ståle Solbakkens ønske om at hente OB-angriberen Peter Utaka til den tyske midterklub

Peter Utaka kommer ikke til at arbejde under Ståle Solbakkens ledelse. (Foto: Anders Brohus)
Peter Utaka kommer ikke til at arbejde under Ståle Solbakkens ledelse. (Foto: Anders Brohus)

Den tidligere FC København-træner Ståle Solbakken må acceptere, at han ikke får sin vilje i ønsket om at hente nigerianske Peter Utaka til nordmandens nye arbejdsgiver, FC Köln.

Det er imidlertid ikke manglende vilje, men et spørgsmål om penge, der har fået sportsdirektør Volker Finke til at skuffe Solbakken.

- Der skal betales transfer for Utaka, men vi er nødt til kun at hente transferfrie spillere. Andre spillere kan der ikke blive tale om, siger Volker Finke ifølge B.T. til Kölner Express.

Derfor har den tyske klub heller ikke forhørt sig direkte hos OB, men været i kontakt med Peter Utakas agent og gjort ham opmærksom på, at Ståle Solbakkens interesse for ham er usvækket, selvom han nu er havnet i Bundesligaen, skriver B.T.

Solbakken forholder sig imidlertid ikke direkte til afslaget om at hente angriberen til Tyskland, men fremhæver i stedet det gode samarbejde, han har med sin nye arbejdsgiver.

Kontrakt udløber om et år
- Vi er helt enige om, hvilken vej vi skal, siger Ståle Solbakken til Kölner Express om klubbens jagt på nye spillere.

Peter Utakas kontrakt med OB udløber først om et år, men allerede om seks måneder kan han begynde at forhandle med en fremmed klub med henblik på et skifte i 2012.

Denne sommer er derfor OB's eneste mulighed for at sikre sig en transfersum, men da fynboerne står over for en Champions League-kvalifikation, der kan blive langt flere penge værd end et eventuelt Utaka-salg, vil de næppe lade ham gå.

Solbakken har i forvejen angriberne Lukas Podolski og Milivijo Novakovic i truppen.

0 kommentarer
Vis kommentarer