Øget fokus på danskere efter dyr afgang

- Nu kan ingen gemme sig, siger Wolfsburg-træner efter Dzeko er væk

Det lettede: Steve McClaren begræder ikke tabet af sin topscorer i Wolfsburg, men kræver nu mere ansvar fra bl.a. Simon Kjær. (Foto: Getty)
Det lettede: Steve McClaren begræder ikke tabet af sin topscorer i Wolfsburg, men kræver nu mere ansvar fra bl.a. Simon Kjær. (Foto: Getty)

Forårssæsonen nærmer sig i Bundesligaen, og med en skuffende 13.-plads i tabellen har det hidtil været en skidt halvsæson - ikke kun for klubben, men også dens to danskere Simon Kjær og Thomas Kahlenberg.

Især sidstnævnte har nærmest været holdt helt uden for holdet, men nu rygtes Thomas Kahlenberg til Tyrkiet.

Simon Kjær har fået en del spilletid, men har haft svært ved at overbevise om de kvaliteter, som købssummen på 90 millioner kroner lovede den ambitiøse bundesligaklub.

Den sløje efterårssæson skal forbedres, proklamerer klubbens træner Steve McClaren, og dette skal ske uden holdets absolutte stjerne Edin Dzeko, der netop har sat Bundesliga-rekord med sit 261 millioner kroners salg til Manchester City. Men afgangen glæder træneren.

- Nu kan spillerne ikke gemme sig. Hverken bag Edin eller andre steder. Der har været så megen snak om dette, at det næsten har gjort alle tossede. Jeg har allerede snakket med nogle af spillerne, som nu vil tage mere ansvar, udtaler McClaren til Bild.

Spørsmålet om Dzeko har åbenbart overskygget mange ting i klubben, men nu er den kvarte milliard dyre 'hurdle' altså fjernet for Wolfsburg og Simon Kjær.