Av Dortmund: Hummels og Schmelzer skadet

Neven Subotic' sæson er forlængst slut, og i aftes gik Dortmund-spillerne Mats Hummels og Marcel Schmelzer ud med skader. Forsvaret er enormt hårdt ramt inden mødet med Bayern

Mats Hummels og Marcel Schmelzer er ude med skader (Foto: AP)
Mats Hummels og Marcel Schmelzer er ude med skader (Foto: AP)

Lørdag ramler sidste sæsons Champions League-finalister sammen, når Bayern München gæster Dortmund. Men mens det kører for Bayern, har Dortmund senest tabt både i Champions League til Arsenal og til Wolfsburg i Bundesligaen.

Det blev dog endnu værre for Dortmund i går, for ikke bare er Neven Subotic ude resten af sæsonen med en korsbåndsskade. Mats Hummels måtte udgå af Tysklands opgør mod England med en fod, han havde vrikket rundt på, mens venstre backen Marcel Schmelzer måtte udgå med en skade i læggen. Derudover har den polske højre back Lukasz Piszczek været ude hele sæsonen.

Kan hverken Hummels eller Schmelzer spille på lørdag, står Dortmund altså med et helt ombygget forsvar i forhold til det, der bragte dem mesterskaberne i 2011 og 2012 - og det mod en velsmurt Bayern-offensiv med Mario Mandzukic og Franck Ribery, der kommer hjem til München med VM-billetter i hånden.

Én ulykke kommer altså sjældent alene i Dortmund, hvor også prøvespilleren Manuel Friedrich blev skadet i går i en testkamp mod Paderborn. Friedrich er kontraktløs og blev hentet ind i Dortmund-træningen, da Subotic blev skadet. Den 34-årige midterforsvarer har dog endnu ikke fået en kontrakt, så han ville under alle omstændigheder ikke være aktuel til Bayern-kampen.

Bliver Hummels ikke klar, skal træner Jürgen Klopp opfinde en ny midterforsvarsmakker til græske Sokratis, mens 21-årige Erik Durm står klar i kulissen til at overtage Marcel Schmelzers venstre back. Kantspilleren Kevin Grosskreutz har i denne sæson siddet tungt på højre back i fraværet af skadede Piszczek.