Undskyld, undskyld! Götze sænkede Borussia med tåen

I sin første kamp på sin gamle hjemmebane grundlagde Mario Götze en 3-0-sejr til Bayern, der trækker fra i kampen om det tyske mesterskab med syv point

Bayern München tog et meget stort skridt mod mesterskabet med 3-0-sejren over Dortmund. (Foto: Frank Augstein/AP)
Bayern München tog et meget stort skridt mod mesterskabet med 3-0-sejren over Dortmund. (Foto: Frank Augstein/AP)

Selvfølgelig var han glad, Mario Götze, da han iført Bayerns røde trøje vendte tilbage til sin gamle, gulklædte hjemmebane og med en god, gammeldags tåhyler reelt afgjorde Bundesliga-braget.

Men han jublede særdeles forsigtigt, den 21-årige stjerne, da han ti minutter efter sin indskiftning i det 56. minut og via et-to spil med Thomas Müller, satte dagsordenen og grundlagde sejren, der skabte et hul på markante syv point ned til Borussia Dortmund.

Scoringen åbnede kampen, der indtil da havde været velspillet, men knap så chancerig.

Se også: Ribery: Slår vi Dortmund, er vi mestre

Første halvleg bød på 60-40 i boldbesiddelse til gæsterne, som også havde den største chance kort før pausen, da Arjen Robben trak mod baglinjen og lagde en flad pasning ind i feltet. Her kom Mario Mandžukic kurende men uden at få rigtigt træf.

I slutfasen formøblede først Mkhitaryan en meget stor chance og siden præsterede Manuel Neuer en famtomredning på Marco Reuss’ flade forsøg, før Jürgen Klopps offensivt satsende tropper blev straffet i den anden ende.

Se også: Götze: Sure Dortmund-fans skræmmer mig ikke

Først gled Robben i det 85. minut igennem i venstre side og lagde følt bolden ind ved fjerneste stolpe, og to minutter senere kunne Müller afslutte et godt kontraangreb til en klar udesejr på 3-0.

Et skadesplaget hjemmehold, der var uden hele sin firebackkæde og midtbaneprofilen Ilkay Gündogan, måtte dermed se ærkerivalerne trække fra i 13. spillerunde, og de forsvarende mestre fra München er fortsat ubesejrede i denne sæson.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere