Højbjerg brød sammen: Bayern-boss reddede kræftsyg far

Danske Pierre-Emile Højbjerg troede, at faren skulle dø af kræft, men da det danske sundhedsvæsen havde givet op, trådte Bayern Münchens præsident til

Pierre-Emile Højbjerg oplevede sit livs mareridt for tre måneder siden. Her ses han sammen med holdkammeraten Franck Ribery (Foto:FrankHoermann/SVEN SIMON)
Pierre-Emile Højbjerg oplevede sit livs mareridt for tre måneder siden. Her ses han sammen med holdkammeraten Franck Ribery (Foto:FrankHoermann/SVEN SIMON)

Pierre-Emile Højbjerg er blot 18 år gammel, men har oplevet større ting, end mange når på et helt liv. Både op- og nedture. Fra historieskrivning til den chokerende besked om, at hans far kun havde et halvt til et helt år tilbage at leve i.

Han er netop kåret til 'Årets Talent' i dansk fodbold af Spillerforeningens medlemmer, og det er i den forbindelse, at han fortæller historien om den vanvittige besked, der fik den unge danske Bayern München-spiller til at bryde helt sammen. Prisen dedikerer han til sin far, som han for blot tre måneder siden troede skulle dø indenfor et år.

I interviewet til Spillerforeningens hjemmeside fortæller han, hvordan han fik sit livs chok, da faren, Christian Højbjerg, fik konstateret kræft. Det danske sundhedsvæsen havde opgivet ham, og givet dommen: et halvt til helt år at leve i. Men ikke alle havde opgivet.

- Jeg var fortvivlet. Ulykkelig. Jeg gik over i klubben, og så begyndte jeg bare at græde. Jeg var helt færdig. Uli Hoeness (Bayern Münchens præsident, red.) samlede mig op. Han gik straks i gang med at hjælpe mig. Han kontaktede de dygtigste læger i Tyskland, fik min far herned, hvor de gik i gang med at behandle ham med det samme. For en uge siden sagde lægerne, at de giver ham en chance. Faktisk er der rigtig gode muligheder for, at han nu overlever. Selvfølgelig overlever han. Det er jeg sikker på. Det er fantastisk. Det siger en hel del om den her klub, at de er der for mig og min familie, siger Højbjerg til Spillerforeningens hjemmeside.

Højbjerg fik sidste sæson debut for Bayern München i Bundesligaen som den yngste spiller nogensinde. 17 år, otte måneder og otte dage gammel. Et par måneder senere så han på fra tribunerne, da Bayern nappede Champions League-trofæet med hjem fra London. Hjemme i Tyskland gjorde storklubben også rent bord med både mesterskab og pokaltitel.

Se også: Dansk Bayern-talent skriver historieRelated content

Denne sæson har han kæmpet med overrevet ledbånd i den ene fod, men er stærkt tilbage og kæmper nu for at få spilletid hos Bundesligaens tophold. Det er han ikke et sekund i tvivl om nok skal komme en dag, og indtil da nyder han at være omgivet af nogle af verdens absolut bedste spillere. Spillere, han kan lære uendeligt meget af. Og samtidig sætter han en uvurderlig pris på at være i en klub, der gør så meget for deres spillere.

- De har alle været der for mig. Guardiola har også hjulpet mig meget og har lagt en arm om mig og snakket med mig, når jeg havde behov for det. De seneste tre måneder har været hårde. Hver anden uge har min far boet hos mig, mens han har fået behandling på sygehuset i München. Herefter er han fløjet hjem igen. Det har været store følelser at skulle tumle med. Jeg tror, jeg har fået nogle erfaringer, som gør mig stærkere. Alt det, jeg går igennem, er ikke hverdagskost for en 17-18 årig knægt. Jeg ved, jeg er en god fodboldspiller, og så tror jeg på, at jeg kan nå lidt længere end andre. Jeg tror, jeg kommer til at opleve ting og nå noget, som måske de færreste danske fodboldspillere har opnået, fortæller U 21-landsholdsspilleren og slår fast, at han altid vil vælge det danske landshold, selvom han også har muligheden for at blive fransk landsholdsspiller.

Det er vi glade for i Danmark.

Se også: Så lidt ville Brøndby tilbyde Bayern-talentSe også: TV: Se fantom-flugter redde de danske U/21-drenge

0 kommentarer
Vis kommentarer