Av: Højbjerg var bange for Guardiola

Det 18-årige Bayern-talent, Pierre-Emile Højbjerg, fortæller her om sit første møde med den tidligere Barcelona-træner, som nu svinger pisken over ham i den sydtyske hovedstad

Pierre-Emil har allerede fået debut for Bayern Münchens bundesliga-hold efter  Pep Guardiola har overtaget roret i sydtyskland. Her ses Pierre-Emil med klubkammerat Franck Ribéry. (Foto: Picture Alliance)
Pierre-Emil har allerede fået debut for Bayern Münchens bundesliga-hold efter Pep Guardiola har overtaget roret i sydtyskland. Her ses Pierre-Emil med klubkammerat Franck Ribéry. (Foto: Picture Alliance)

Bayern Münchens danske stortalent, Pierre-Emile Højbjerg, har uden nogen betænkeligheder kastet sig ud i tacklinger af Franck Ribéry, Arjen Robben, Philipp Lahm og alle de andre Champions League-vindere.

Men den ubekymrede tilgang til livet som ny-prof i Sydtyskland ændrede sig, da den tidligere Barcelona-træner Pep Guardiola overtog trænersædet i sommer.

- Jeg var faktisk bange for Guardiola. Bange for, at han ville sige, at jeg bare ikke var dygtig nok, fordi han har haft Iniesta, Xavi, Messi ... alle de store drenge. Så hvad skulle han med en eller anden 18-årig knægt, erklærer Pierre-Emile Højbjerg i et åbenhjertigt interview med Ekstra Bladet.

Pep Guardiola transformerede Lionel Messi fra at være et ungt talent, der scorede ti mål hver sæson, til den målmaskine vi kender i dag.

Men alle Pierre-Emile Højbjergs betænkeligheder ved at være under Guardiolas opsyn, blev hurtigt blæst væk.

- Hans bror er også agent og jeg gik forbi dem begge to efter en træning. Og så sagde han til sin bror sådan lidt spøgefuldt: ’17 år... amazing... amazing!’ fortæller Pierre-Emile Højbjerg, der på det seneste har spillet sig ind omkring Bayern Münchens hold og sidste weekend for første gang kom i aktion i Bundesligaen denne sæson.

Langt op til de største: Der er rigtig lang vej til en Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger. Det er jo flere mil til forskel, siger Pierre-Emile Højbjerg, der her ses i selskab med netop Frank Ribery. (Foto: Picture Alliance) Sport og Spil De næste stjerner: Guardiola tror på Højbjerg De næste stjerner: Guardiola tror på Højbjerg

- Pep tror, at jeg bliver en fantastisk fodboldspiller, og han har lyst til at stå på sidelinjen sammen med mig, siger danskeren, der ikke er utålmodig, selv om det er sparsomt med spilletid.

- En ting, som alle siger, er, at enten er man FC Bayern München-spiller, eller så er man ikke. Det handler ikke om, hvor dygtig man er. Alle ti gange jeg har haft den snak, så har meldingen været den samme: ’Du er en FC Bayern München-spiller!’

- Men vejen derhen hvordan bliver den så? To år? Tre år? Seks måneder. To måneder? Det er op til mig selv, konstaterer Pierre-Emile Højbjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer