Annonce:
Annonce:

Tysk fodboldstjerne: Derfor er jeg bøsse

En katolsk præget opvækst blev paradoksalt nok årsagen til, at Thomas Hitzlsperger fandt interesse i homoseksualitet

Thomas Hitzlsperger har skabt stor debat, efter han er stået frem som homoseksuel. (Foto: AP)
Thomas Hitzlsperger har skabt stor debat, efter han er stået frem som homoseksuel. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Thomas Hitzlsperger har længe vidst, at han var homoseksuel. Det er seks år siden, hans daværende kæreste Inga og han afsluttede deres forhold, men allerede inden parret gik hver til sit, var den forhenværende landsholdsspiller klar over, at han var til fyre.

Præcist hvornår han kom frem til den erkendelse, ved han dog ikke. Det fremgår i dagens udgave af Die Zeit, hvor den 31-årige tysker fortæller om at stå frem og tale åbent om det tabubelagte tema.

- Mange mennesker tror, at man finder ud af det på et bestemt tidspunkt. Det er naturligvis naivt, siger Hitzlsperger.

- Jeg er opvokset i det katolsk prægede Bayern i en lille kommune. Homoseksualitet blev behandlet som noget unaturligt, nærmest forbryderisk. Det var jeg ligeglad med. For jeg kunne ikke forestille mig, at dette ville blive et tema for mig.

Tidligere topspiller står frem: Jeg er homoseksuel

Annonce:

- Først meget senere læste jeg tekster, om at seksualitet har mange forskellige udtryk. Det passede slet ikke med den katolske troslære. Netop derfor synes jeg, det var spændende. Først gradvist gik det op for mig, at det kom mig ved.

Kæresten vidste intet
Mens voksenlivet og den professionelle fodboldkarriere tog fart, fandt Hitzlsperger alligevel tryghed hos det modsatte køn i første omgang. Han var glad for kæresten Inga, og med hende som partner følte han sig beskyttet, når der blev skruet op for den rå tone i omklædningsrummet.

- Når temaerne har handlet om utroskab og andre kvinder, har jeg altid svaret: ’Min kæreste betyder mere for mig. Det vil jeg ikke være med til’. Det var helt sikkert ikke nogen løgn, eftersom jeg virkelig havde et kærligt og godt forhold til min kæreste, fortæller han til Die Zeit.

Store stjerner roser homo-udmelding

- Forholdet holdt længere end de fleste i vores bekendtskabskreds. Vi havde allerede planlagt bryllup, men efter otte år var forholdet forbi, uden at min kæreste vidste noget om mine følelser for mænd. Det er seks år siden nu.

Annonce:

I dag kender hele verden til Hitzlspergers seksualitet. Men er det prisen for at stå frem og skabe debat om et emne, som i årevis har været tiet ihjel i det professionelle sportsmiljø, betaler tyskeren gerne med sit navn på forsiderne af aviserne.

- Jeg vil gerne lægge op til en offentlig diskussion. Diskussionen om homoseksualitet blandt professionelle idrætsudøvere.

- Jeg har aldrig skammet mig over, at jeg nu engang er sådan. Men jeg har selvfølgelig stillet de typiske spørgsmål, som mange homoseksuelle stiller: ’Hvad vil vennerne sige?’ Hvordan vil familien reagere?’ Men skammet mig har jeg aldrig.

Grønkjær om homo-spiller: Godt han står frem

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: