Ekspert: HSV kan rykke ud af Bundesligaen

Inden forårssæsonen har Hamburger SV kun to point ned til den tredjesidsteplads, der kan medføre nedrykning

Storklubben HSV er i knibe. (Foto: AP)
Storklubben HSV er i knibe. (Foto: AP)

Den tyske Bundesliga i fodbold begynder igen denne weekend, og mens Bayern München ligner et stensikkert bud på en tysk mester, er kampen om at undgå nedrykning meget mere jævnbyrdig.

Storklubben Hamburger SV havde et skidt efterår med en trænerfyring og sølle fire sejre i 17 kampe, hvilket placerer traditionsklubben i bundkampen.

Henrik Hvillum, der er redaktør på fodboldbladet Clasico og mangeårig bundesligakommentator, ser HSV som en potentiel nedrykker.

Bayern fortsætter stormløb mod mesterskabet

- Jeg har et meget skidt øje til HSV. Den stil og kurs, de har fulgt de sidste par år, kan ikke blive ved med at gå godt. De har spillet skidt og kunne godt være en mulig nedrykker, siger Henrik Hvillum.

HSV ligger to point over den tredjesidsteplads, der medfører to playoffkampe mod nummer tre i 2. Bundesligaen, men den tidligere Tysklandsprofessionel og nuværende bundesligaekspert på Eurosport Bjarne Goldbæk tror ikke, at storklubben rykker ned.

Evian jagter William Kvist

- Hvis man ser på holdet spiller for spiller, så skal de være bedre end der, hvor de ligger nu. Men det er en klub, hvor der er meget uro og store forventninger, og derfor ender de med at havne i bunden, som de har prøvet flere gange de sidste par år.

- Men med det stadion og den store by i ryggen skal det være et hold i den bedste halvdel. Det er de langt fra lige nu, men de er ikke de dårligste, siger Bjarne Goldbæk.

Lewandowski overfaldt gymnasieelev efter fuckfinger

Til Hamburg-klubbens held er der fem point ned til de to pladser, som giver direkte nedrykning. Dem sidder sejrsløse Nürnberg og oprykkerne Eintracht Braunschweig tungt på.

Hamburger SV sparker søndag hul på anden halvdel af bundesligasæsonen, når de på hjemmebane tager imod Schalke 04.