Ken Ilsø: Et vendepunkt for mig

Ken Ilsø kunne ikke længere forene sig med værdierne i tysk fodbold - efter bruddet med Bochum søger han nu nye udfordringer, men er ikke færdig med fodbold

Ken Ilsø har truffet en beslutning. Den danske offensivspiller har ophævet sin kontrakt med den tyske klub Bochum og er nu på udkig efter nye udfordringer.

Afskeden med Bochum kommer efter en periode, hvor Ilsø har overvejet sin fremtid i klubben, og han har nu besluttet at tage afsked med klubben.

- Jeg har truffet et valg, som er et vendepunkt for mig som menneske og som spiller. Det er et valg, hvor jeg følger mine værdier og er tro mod mig selv. Samtidig er det et opgør med, at jeg ikke vil acceptere ikke at befinde mig godt og ikke være i balance med mig selv, siger Ken Ilsø til tipsbladet.dk.

Afskeden med Bochum sker på Ken Ilsøs eget initiativ. Han medgiver, at der er tale om en drastisk beslutning, men han peger på, at han har brug for nye input efter tre år i Tyskland.

- Jeg har nu været tre år i tysk fodbold, og selv om jeg har spillet både 1. og 2. Bundesliga, og oplevet med- og modgang, så er jeg færdig med tysk fodbold som jeg kender det. Den måde, som tingene foregår på, kan jeg ikke længere forene med mine værdier, det jeg står for, og det jeg tror på.

- Jeg er gået igennem en omfattende udvikling som menneske og i den proces er det blevet så tydeligt for mig nu, at der ingen anden vej er, end at være kompromisløs med et sådant valg. Derfor har jeg på eget initiativ bedt om at blive løst fra min kontrakt med VfL Bochum, siger han.

Ken Ilsø er imidlertid ikke klar til at stoppe karrieren som fodboldspiller.

- Jeg er ikke færdig med fodbold. Men fremadrettet træffer jeg valg på andre præmisser, hvor der skal være balance mellem mennesket Ken og spilleren Ken. Den rejse er jeg klar til selv om den er risikofyldt og jeg ikke ved hvor den bringer mig hen, siger han.

Fremtiden er aktuelt uvis for Ken Ilsø, for med et lukket transfervindue i de fleste lande, er de umiddelbare muligheder begrænset til lande som Norge, Sverige, Rusland samt i Sydamerika, Asien og Nordamerika.

Lige nu er Ken Ilsø i Danmark, hvor han vil finde en klub og holde formen ved lige i, indtil han finder et sted at spille i forårssæsonen.

- Jeg er i god form, og den vil jeg holde ved lige. Jeg kan godt forestille mig at træne med en dansk klub, men da transfervinduet er lukket i Danmark, er det udelukket at spille der i foråret. Jeg ved, at det er risikofyldt, men jeg er klar til eventyret, og vi må se, hvad fremtiden bringer, siger han.

Ken Ilsø oplyser desuden, at han i øjeblikket ikke samarbejder med nogen spilleragent.

0 kommentarer
Vis kommentarer