Tysk topklub fyrer træneren efter nyt nederlag

Leverkusen fyrer sin træner Sami Hyypiä efter fredagens nederlag til Hamburger SV

Sami Hyypiä er fortid i Bayer Leverkusen. (Foto: AP)
Sami Hyypiä er fortid i Bayer Leverkusen. (Foto: AP)

Fredagens nederlag på 1-2 ude til bundklubben Hamburger SV blev Sami Hyypiäs sidste i spidsen for bundesligaklubben Bayer Leverkusen.

Den finske træner blev lørdag fyret efter svage resultater gennem en længere periode. Klubben kæmpede en overgang om andenpladsen med Borussia Dortmund, men nu har Leverkusen nærmest tabt kontakten til top-tre.

Og holdet risikerer faktisk at dumpe fra fjerde- til sjettepladsen, når weekendens spillerunde er overstået. De seneste ni ligakampe har blot resulteret i en sejr, og det fik altså ledelsen til at reagere.

I stedet for Sami Hyypiä overtager den nu tidligere assistenttræner Sascha Lewandowski for resten af denne sæson.

- Efter grundige overvejelser og i lyset af den nuværende krise, har vi konkluderet, at kun en ændring i ledelsen omkring holdet kan bringe den tiltrængte forbedring.

- Jeg takker Sami Hyypiä udtrykkeligt for hans engagerede arbejde i de seneste år, siger klubbens administrerende direktør Michael Schade.

Den 40-årige Hyypiä har været træner i klubben siden 2012. I sidste sæson skaffede han kvalifikation til Champions League gennem en tredjeplads i Bundesligaen.

Hyypiä optrådte også for klubben som spiller i perioden fra 2009 til 2011. Forinden havde han spillet for Liverpool i 10 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer