Vestergaard: Landsholdet er langt væk

Den danske Bundesliga-forsvarer fokuserer kun på overlevelse for Hoffenheim, der står over for to playoffkampe

Jannik Vestergaard er vant til at dæmme op for Bundersligaprofiler som Robert Lewandowski. Sværere har det været at komme ind i varmen på landsholdet (Foto: AP)
Jannik Vestergaard er vant til at dæmme op for Bundersligaprofiler som Robert Lewandowski. Sværere har det været at komme ind i varmen på landsholdet (Foto: AP)

Selvom Jannik Vestergaard har stor andel i at Hoffenheim foreløbigt har reddet livet i Bundesligaen, med fast spilletid hele foråret, så er landsholdsdrømmen langt væk.

- Landsholdet er ude af mine daglige overvejelser. I den seneste tid har mit fokus været på at spille godt hver uge og kæmpe for at undgå nedrykning med Hoffenheim.

- Så vi må se, hvad der sker i fremtiden, lyder det eftertænksomt fra den 198 centimeter lange midterforsvarer til Ekstra Bladet.

Vestergaard har ellers vist landsholdsklasse, senest i gårsdagens Bundesligaopgør, hvor hans Hoffenheim klarede foreløbig frisag i nedrykningsspillet i et intenst drama på Dortmunds hjemmebane.

- Fuldstændigt utroligt. En vanvittig kamp, siger Vestergaard om opgøret, hvor Dortmund i de døende minutter fik et mål annulleret - Hoffenheims redning, der var vandt 2-1.

Holdet sikrede sig med de tre point mod Champions League-finalisterne 16. pladsen, der giver adgang til to playoff-kampe mod nummer tre fra 2. Bundesligaen, Kaiserslautern.

- Vi var lykkelige, men det blev ingen våd aften. Det ville være at lege med ilden. Men vi fik et boost med sejren over Dortmund og tanket en masse selvtillid, fortæller den 21-årige midterforsvarer.

Se også: Jannik Vestergaard får ny træner i Hoffenheim

Det har klubben også brug for efter i store dele af sæsonen at have befundet sig under stregen. I de sidste par måneder har holdet dog skrabet nok point sammen til at de stadig er i live.

Det har Vestergaard en stor andel i som fast starter i de sidste 10 kampe. Men generelt har sæsonen været en blandet fornøjelse med skader og selvtillidsdrænende perioder på bænken:

- Det har været vanskelligt og uforståeligt at sidde på bænken. Men jeg har ventet på min chance og grebet den.

Den gode stime i foråret har dog ikke fået den lange dansker til at drømme alt for stort. Om landshold og den slags. De ambitioner går han stille med.

Først gælder det Hoffenheims Bundesliga-status, som skal etableres med en samlet sejr i playoff-kampene mod Kaiserslauteren torsdag og mandag.

Af samme årsag kan Vestergaard heller ikke sige, om fodboldfremtiden også er i Hoffenheim på den anden side af sommerferien.

- Men det håber jeg bestemt. Men først skal vi vinde mod Kaiserslautern, siger forsvarstalentet med de 40 Bundesligakampe på CV'et.

0 kommentarer
Vis kommentarer