Dansk supertalent: Jeg var for god til Brøndby

Bayern Münchens dansker var for to år siden på vej til at stagnere i Danmark

Pierre-Emil har trods sine kun 18 år allerede fået debut for Bayern München i Bundesligaen. Her ses han i kamp mod Hamburger SV. og Johan Djourou. (Foto: AP)
Pierre-Emil har trods sine kun 18 år allerede fået debut for Bayern München i Bundesligaen. Her ses han i kamp mod Hamburger SV. og Johan Djourou. (Foto: AP)

Pierre-Emile Højbjerg har taget Bayern München med storm og er efter alt at dømme det næste danske bud på TuttoSports talentpris 'Golden Boy'.

Den 18-årige dansker mener imidlertid, at det kunne være gået meget anderledes, hvis han var blevet i Brøndby.

- I Brøndby spillede jeg jo på et niveau, hvor jeg var to-tre niveauer over de andre spillere. I den liga jeg spillede i, var jeg bare to skridt videre. Så er det klart, at så begyndte jeg at gøre tingene halvt, for jeg kunne alligevel følge med, fortæller Bayern-talentet i et større interview med Ekstra Bladet.

Se også: Dansk Bayern-talent: Vi er for flinke i Danmark!

- Når man er 15 år og ikke har set andet end Brøndby og ikke har trænet med førsteholdet, så tror du, at det er nok. Af gode årsager forstod jeg ikke, hvad der skulle til, siger han og understreger, at han ikke har noget at bebrejde Brøndby. Tiden var bare inde til at søge en større udfordring.

- Det var noget, jeg skulle herned efter. Jeg har altid elsket at spille fodbold, Jeg har haft stor vilje og været ærgerrig.

- Men jeg skulle lære det der med, at man skal presse sig selv for ikke bare at blive en dansk fodboldspiller, men at blive en topprofessionel på europæisk topniveau eller i verdensklasse. Der har jeg måske den bedste skole i hele verden, siger Pierre-Emile Højbjerg.

KØB DAGENS EKSTRA BLADET ELLER KØB ADGANG TIL EKSTRA HERUNDER OG LÆS HELE DET STORE INTERVIEW MED PIERRE-EMILE HØJBJERG

Pierre-Emile og  Xherdan Shaqiri i kammeratlig snak efter scoring i bundesligakampen mod Hamburger SV. 14. december. Hårdt arbejde og vilje har bragt Pierre-Emile, hvor han er i dag. (Foto: AP) Plus De næste stjerner: Højbjerg kan helt få tårer i øjnene af at VILLE det

De næste stjerner: Lasse binder det hele sammen

0 kommentarer
Vis kommentarer