Dortmund afliver Bayern-myte

Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke vil ikke høre tale om, at et lån af Bayern er skyld i, at Dortmund i dag eksisterer

Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke (th.) sammen med træner Jürgen Klopp (Foto: AP)
Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke (th.) sammen med træner Jürgen Klopp (Foto: AP)

Det har længe været en historie blandt medier, at Bayern München med et lån på 15 millioner kroner sørgede for Dortmunds overlevelse. Lånet er såmænd reelt nok, men i Dortmund ønsker man ikke at give rivalerne fra Bayern München kredit for, at klubben nu er tilbage blandt de største.

- Det er en myte. Bayern lånte 15 millioner kroner til min forgænger til en rente på otte procent. Det var ikke sådan, at Bayern var Moder Teresa. De 15 millioner hjalp os ikke. Min første opgave var at tilbagebetale de 15 millioner, der på det tidspunkt var brugt, siger Dortmund-direktør Watzke til TZ.

Watzke og Dortmund er på ret køl økonomiske, så det bliver næppe en nødvendighed med flere lån. Og hvis det gør, så bliver det hverken af Bayern eller nogen anden klub.

- At låne penge fra en anden klub var den største fejl, der nogensinde er begået. Så længe jeg er ved roret, vil jeg hellere tigge om penge på gaden end låne en anden klubs penge, siger Watzke.

Mens Bayern har fået sine 15 millioner kroner plus renter tilbage af lånet, så har sydtyskerne siden også gjort flittigt brug af Dortmunds udviklingsarbejde. Blandt andet ved at hente Mario Götze og Robert Lewandowski hos konkurrenten. Lewandowski først fra sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer