Tysk topklub henter mirakeltræner

Bayer Leverkusen skal fra fremover ledes af Roger Schmidt, der i denne sæson har lavet mirakler med Red Bull Salzburg

Bayer Leverkusen skal fra fremover ledes af Roger Schmidt, der aktuelt er tilknyttet Red Bull Salzburg. (Foto: AP)
Bayer Leverkusen skal fra fremover ledes af Roger Schmidt, der aktuelt er tilknyttet Red Bull Salzburg. (Foto: AP)

En af sæsonens helt store træneråbenbaringer har sikret sig nyt job.

Roger Schmidt, der aktuelt er manager for Red Bull Salzburg, skal efter sommerferien stå i spidsen for tyske Bayer Leverkusen, hvor han overtager posten fra Sascha Lewandowski. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Den 47-årige træner har leveret mindre mirakler i Østrig, hvor han i denne sæson har vadet i succesoplevelser.

Red Bull Salzburg har allerede sikret sig mesterskabet i den hjemlige liga i overlegen stil, og præstationerne i Europa League blev ligeledes et langt reklameoptog for offensiv fodbold.

Se også: Bayern fastslår: Mandzukic bliver her

Her nåede den pengestærke klub fra alperne undervejs at gøre rent bord i gruppespillet, inden man senere udraderede danskerklubben Ajax med sammenlagt 6-1.

Brug for succes
Det er bedrifter som disse, der har gjort Schmidt til en ombejlet herre, og i Leverkusen er han havnet et sted, hvor der for alvor er brug for succes.

Foråret har været præget af trænerfyring og triste resultater i Bundesligaen, og derfor er man på disse kanter ikke overraskende glad for, at succestræneren har valgt at underskrive en aftale, der binder ham til klubben for de kommende to sæsoner.

Se også: Læserstorm: Mourinho delte vandene - skurk og geni!

- Vi har arbejdet med med flere mulige alternativer, men det stod ganske klart at satse på Roger Schmidt som ny træner for Bayer Leverkusen, siger klubbens direktør, Michael Schade.

- Han står for toneangivende, hurtigt og attraktivt angrebsfodbold. Vi har diskuteret filosofien for det fodbold, der i fremtiden skal spilles i Bayher Leverkusen og stræber med tilknytningen af Roger Schmidt efter at opnå et langvarigt samarbejde, hvor han kan sætte sit præg.

De største scener
Også Rudi Völler, der er sportchef i klubben, mener, at man har truffet et fornuftigt valg i forsøget på at få holdet fra Ruhr-distriktet tilbage på sporet.

- Vi har sonderet markedet intensivt, og vores valg faldt hurtigt på Roger Schmidt. Hans stil og måde at spille fodbold på passer ideelt til Bayer Leverkusen, fortæller Völler.

Se også: Dansk Bayern-talent ramt af tragedie

Hovedpersonen selv er ligeledes fuld af begejstring, når det gælder udsigten til fremover at besidde et trænersæde i en af Tysklands største klubber.

Efter en succesrig tid i Østrig ser Schmidt således frem mod de udfordringer og forventninger, han vil blive mødt med i en af verdens bedste ligaer.

- Jeg glæder mig til en ny opgave i en topklub og er lykkelig over, at jeg nu skal arbejde i Bundesligaen, siger Schmidt.

Bayer Leverkusen er i øjeblikket placeret som nummer fire i Bundesligaen, og holder klubben den placering i de resterende tre runder, vil Schmidt have mulighed for at lede sit nye mandskab i Champions League i den kommende sæson.

0 kommentarer
Vis kommentarer