Dansk Bayern-talent: Vi er for flinke i Danmark!

Pierre-Emile Højbjerg langer ud efter den danske mentalitet. - Vi er for flinke, og vi er ikke klar til, at det skal gøre ondt

– Vi skal blive bedre til at sige, at vi kan fandeme blive endnu bedre endnu, siger Pierre-Emile Højbjerg om det danske U21-landshold, hvor han er suverænt yngste spiller. (Foto: Henrik Schou)
– Vi skal blive bedre til at sige, at vi kan fandeme blive endnu bedre endnu, siger Pierre-Emile Højbjerg om det danske U21-landshold, hvor han er suverænt yngste spiller. (Foto: Henrik Schou)

MÜNCHEN (Ekstra Bladet): Pierre-Emile Højbjerg er med sine blot 18 år med afstand den yngste spiller på U21-landsholdet.

Han har været en afgørende faktor i efterårets løb. To mål og tre oplæg. Fast frisparkskytte.

Til trods for at dåbsattesten tilsiger, at han burde holde sig i baggrunden, så er han ikke bange for at sætte fingeren på den store kontrast, han oplever i hverdagen i Bayern München og så på landsholdet.

- I Danmark synes jeg, at vi er for flinke. Vi har en mentalitet, hvor vi er alt for komfortable. Når det begynder at gøre ondt, når det begynder at blive farligt og gå imod det, vi har lyst til, så stiger vi oftest ud. Det synes jeg, at jeg kan se på det danske landshold. Man kan se det på mentaliteten. Man er meget hurtige til at sige, at det gør sgu for ondt. Så tager jeg sgu lige to år mere, hvor der er rart.

I Danmark er der en tendens til at snyde lidt om hjørner. Jeg kan mærke det, når jeg er med landsholdstruppen, at der er nogle, der ikke giver sig

- Men nogle gange skal det gøre ondt. Det er også meget tysk, at man går til den, og det er lige på og hårdt. I Danmark er der en tendens til at snyde lidt om hjørner. Jeg kan mærke det, når jeg er med landsholdstruppen, at der er nogle, der ikke giver sig. De har det bedste job, man kan have. Du laver det, der er allersjovest, og du får penge for det. Du er en superstjerne... selv om du ikke engang kan redde liv, siger han.

Det skal altså gøre ondt
- Jeg synes, at vi danskere kunne være så skidegode, men det skal også gøre lidt ondt. Om det så koster, at der er lidt svineri i det... Når vi eksempelvis er med DBU, så er det altid med at spille fair, opfør jer ordentligt... og lad nu være med at..., fortæller Pierre-Emile Højbjerg

- Vi skal blive bedre til at sige, at vi kan fandeme blive endnu bedre endnu. Vi har været på nogle ture og ramt et pissegodt niveau, men bliver nummer 7. Det der resultatfodbold, det der med viljen til at vinde for enhver pris. Der er noget i den generation, der kommer her, der har fat i det.

- Det hører med at sige, vi er pissegode... Jeg ved, at jeg er pissegod. Vi er et eller andet sted de bedste, men samtidig ved vi, at vi skal arbejde allerhårdest, for vi er ikke en skid, lyder vinderformularen fra Bayerns dansker. Ord, der burde stå med store bogstaver på væggen i et ethvert omklædningsrum.

Vi er for hurtige til at sige talenter og god fodbold... og ’det var sgu i orden’! Men vi spiller 2-2 mod Slovenien. Jamen, det var piv-elendigt. Sådan en modstander skal vi smadre 4-0

- Den mentalitet med at vinde for enhver pris savner jeg i DBU. Vi er for hurtige til at snakke om talenter og god fodbold... og ’det var sgu i orden!’, men vi spiller 2-2 mod Slovenien. Jamen, det var piv-elendigt. Sådan en modstander skal vi smadre 4-0 og gå ud og sige det bagefter – for så sætter vi overliggeren højt.

Vi SKAL til EM
- Næste gang vi møder dem, så kører vi dem ud af græsset med 4-0, og så siger vi: ’Der var vi, drenge!’ Eller vinder i Rusland 2-0. Jeg kan huske, at vi sidder efter at have vundet 2-0 i Rusland, og så hører jeg nogle sige: ’Det havde jeg slet ikke regnet med! Det er fuldstændig vanvittigt.’ Jamen, hvad vil du have? Vi kommer for at vinde – vi kommer da ikke for at spille uafgjort eller tabe til Rusland, kommer det med en indestængt, stolt vindervilje, som det er rigtig længe siden, vi har set for alvor i nationaldragten.

- Det er jo det, vi vil. Vil skal være nummer et i gruppen. Vi skal til EM! Men der er bare ikke nogen, der tør sige det. Jeg tør godt sige det. U21-landsholdet skal til EM. Det der med at lægge pres på sig selv er meget udansk. At tage et pres og lægge på sig selv – og så steppe op til det, siger Pierre-Emile Højbjerg.

KØB EKSTRA BLADET TIRSDAG ELLER KØB ADGANG TIL EKSTRA DE KOMMENDE DAGE OG LÆS MERE OM PIERRE EMILE-HØJBJERG:

- DERFOR SKULLE HAN VÆK FRA BRØNDBY

- GUARDIOLA TROR PÅ HAM

- NEDERST I BAYERN-HIERAKIET

- MEGET MERE

1 af 2 Pierre-Emile. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 – Vi skal blive bedre til at sige, at vi kan fandeme blive endnu bedre endnu, siger Pierre-Emile Højbjerg om det danske U21-landshold, hvor han er suverænt yngste spiller. (Foto: Henrik Schou)
0 kommentarer
Vis kommentarer