Højbjerg presser Bayern: Spilletid nu

Landsholdets komet afviser lejeaftaler - opsat på at slå igennem i Bayern

Pierre-Emile Højbjerg om den kommende sæson i Bayern München.

MÜNCHEN (Ekstra Bladet): Det er slut med at kigge på og lære for Pierre-Emile Højbjerg. Det danske kæmpetalent forventer og forlanger, at han denne sæson tager det helt store skridt og etablerer sig som en ligeværdig holdkammerat blandt alle verdensmestrene i Bayern München.

- For mig handler det om, at klubben også viser, at nu vil de bruge mig. Jeg har vist et stykke tid, at jeg kan være med. Nu skal jeg blive ved med at vise det, men jeg skal også have chancen, og jeg skal også have chancen på det rigtige tidspunkt, fastslår danskeren i et åbenhjertigt interview med Ekstra Bladet.

Se også: 17-årig tog Højbjergs plads i Bayerns åbningssejr

Han fik smadret sit første efterår under Pep Guardiola af en ledbåndsskade, men fik ni kampe i den sidste halvdel af sæsonen - her under startplads i pokalfinalen. Men de få starter han fik var efter mesterskabet var sikret - i opstillinger, hvor der var mange nye som Pierre-Emile Højbjerg. Ikke optimalt.

Se også: Bayern-dansker vil imponere Pep

- Selvfølgelig har klubben tillid til mig, men nu skal de også turde gøre det ... Klubben ved jo også godt, at jeg er interessant for andre klubber, men det er slet ikke på tale. Jeg vil spille og helst hver uge, slår Pierre-Emile Højbjerg fast og afviser samtidig, at det kan komme på tale at søge et gennembrud gennem lejeaftaler.

Den model har imidlertid været en succes for såvel Toni Kroos som Philipp Lahm.

- Da Toni Kroos var på min alder, der blev han lejet ud til Bayer Leverkusen i to sæsoner. Så kom han tilbage til Bayern. Han spillede én sæson under Jupp Heynckes og én under Pep Guardiola, og nu er han 24 år og spiller i Real Madrid, forklarer den 19-årige danske Bayern München-spiller, da navnet Toni Kroos bringes på bane.

- Udlejning er ikke inde i mine overvejelser. Jeg er klar, men derfor kan der jo godt gå et halvt år, før det hele klikker, siger han og afdramatiserer dermed samtidig, hvor travlt han har med at blive smidt i aktion.

(Foto: Jonas Olufson) Tysk fodbold - 15. aug. 2014 - kl. 13:09 Bayern-dansker driller Bendtner: Laver flere mål end dig

Selv om alt på den facon ånder fred og fordragelighed i forholdet mellem Pierre-Emile Højbjerg og Bayern München, så er den unge dansker klar over, at trods de blot 19 år begynder tingene at spidse til nu. Det er en skelsættende sæson, han står foran. Og en sæson, der kommer til at definere, om det giver mening at blive i den tyske storklub ud længere end 2016, hvor hans nuværende aftale udløber.

- Det vigtigste er også at huske, at spiller jeg en eller to sæsoner, og det går godt, så er jeg stadig kun 21 år, når det kommer dertil, siger han og tager det helt med ro omkring fremtiden.

- Jeg har ikke stress med at forlænge, smiler han.

Langt op til de største: Der er rigtig lang vej til en Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger. Det er jo flere mil til forskel, siger Pierre-Emile Højbjerg, der her ses i selskab med netop Frank Ribery. (Foto: Picture Alliance) Sport og Spil De næste stjerner: Guardiola tror på Højbjerg

0 kommentarer
Vis kommentarer