Højbjerg løb for at vinde over kræften

Pierre-Emile Højbjerg håbede på, at hans energi kunne hjælpe hans far gennem mavekræft

I Bayern München var den mest mærkbare effekt af kræftdiagnosen til Pierre-Emile Højbjergs far, at den 18-årige dansker tonsede løs på træningsbanerne (Foto: Jonas Olufson)
I Bayern München var den mest mærkbare effekt af kræftdiagnosen til Pierre-Emile Højbjergs far, at den 18-årige dansker tonsede løs på træningsbanerne (Foto: Jonas Olufson)

MÜNCHEN (Ekstra Bladet): Landsholdskometen Pierre-Emile Højbjerg var i afmagten over sin fars kræftsygdom, så desperat, at han knoklede ekstra hårdt på i Bayern München for at udløse energi nok til at hjælpe sin far over livstruende mavekræft.

- Da jeg var yngre, og jeg var til stævner i udlandet eller med landsholdet, og jeg skulle spille en fodboldkamp, som han (far Christian Højbjerg, red.) ikke kunne overvære, så tog han altid en løbetur omkring søerne (i København, red.). For han mente, når han pressede på og havde en energiudladning, så gav han sin energi videre til mig. Og det sagde han til mig, lige da han blev syg, forklarer Pierre-Emile Højbjerg i Ekstra Bladet.

- Han sagde til mig: ’Hvis jeg nu dør, så skal du vide det ...’ Så kom jeg til at tænke på, når jeg spillede, så kunne jeg måske også sende den energi til ham, som han havde brug for. Og da han gik i koma i januar, og vi var på træningslejr i Qatar, der handlede det for mig om at fortsætte derudad og give virkelig gas. Det hjalp mig virkelig meget, konstaterer landsholdsspilleren, der mistede sin blot 53-årige far 22. april 2014 - otte måneder efter Papa Christian havde fået konstateret kræft.

- Da jeg kom hjem i sommerferien de sidste to uger, hvor jeg skulle holde mig virkelig fit, der løb jeg så den tur rundt om søerne, som jeg startede med at løbe med ham, men til sidst endte med at løbe for mig selv. Jeg tonsede bare af sted. Da jeg kom helt færdig tilbage, så kiggede min mor på mig, og så begyndte jeg bare at græde, fordi jeg tænkte på, at den tur havde han været gennem mere end 100 gange, og nu var han der bare ikke mere, sukker landsholdskometen.

LÆS HELE DET ÅBENHJERTIGE INTERVIEW HER:

I Bayern München var Pierre-Emile Højbjerg nødt til at lægge sorgen over sin fars livstruende kræft-diagnose bag sig og kæmpe for at etablere sig på et hold spækket med verdensstjerner (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Far vil aldrig sige tillykke igen

0 kommentarer
Vis kommentarer