Højbjerg: Jeg kommer til at spille for Bayern

Pierre-Emile Højbjerg er overbevist om, at han nok skal få regelmæssig spilletid for Bayern München.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Sæsonstarten har været en blandet fornøjelse for Pierre-Emile Højbjerg i den tyske storklub Bayern München.

Problemer med ryggen har sat midtbanespilleren tilbage, og det har betydet, at andre unge talenter som 17-årige Gianluca Gaudino og 23-årige Sebastian Rode i stedet har fået chancen i den tyske storklub.

Men 19-årige Højbjerg, der trods alt har fået spilletid i tre betydende kampe i denne sæson, er sikker på, at Bayern-træner Josep Guardiola nok skal give ham regelmæssig kamptræning i Bayern München.

- Det kommer jeg også til at få. Det ved jeg.

- Det er vigtigt, at jeg træner godt og spiller godt, når jeg får chancen. Og jeg ved, at træneren også mener, at jeg har de kvaliteter, der skal til.

- Så det handler bare om, at jeg fortsætter mit gode arbejde, så det hele går op i en højere enhed, siger Højbjerg.

Danskeren, som i øjeblikket er samlet med landsholdet forud for søndagens EM-kvalifikationskamp mod Armenien, er blevet skiftet ind i stedet for Gaudino og nyindkøbet Xabi Alonso i de to første bundesligakampe.

- Det er jeg nødt til at acceptere. Men jeg var ikke fit til kampen (ligapremieren mod Wolfsburg, red.), og det mente trænerteamet heller ikke, at jeg var.

- Det sagde de klart og tydeligt til mig. De mente ikke, at jeg var, hvor jeg skulle være, fortæller Højbjerg.

Se også: Bekræftet: Zimling til Ajax

Pierre-Emile Højbjerg fik et lille gennembrud i sidste Bayern-sæson, men fik mest spilletid i eksperimentelle opstillinger efter mesterskabet var sikret. Nu vil han ind og spille sammen med de bedste på et Bayern-mandskab, hvor verdensmestrene hænger i klaser (Foto: AP) Tysk fodbold - 1. sep. 2014 - kl. 07:02 Højbjerg presser Bayern: Spilletid nu

Rygproblemer betød også, at Højbjerg ikke fik spilletid i pokalturneringen mod den lille klub Preussen Münster, mens han endnu ikke er startet inde i Bundesligaen til trods for skader til stjerner som Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara og Javier Martínez.

- Jeg har haft lidt problemer med ryggen i halvanden uges tid. Det skete før pokalkampen mod Preussen Münster. Jeg var ikke fit, men jeg fik 25 minutter i kampen mod Schalke og gjorde det godt.

- Det vigtigste er, at jeg har fokus her, og at vi kan få en sejr på søndag mod Armenien, og så kan jeg komme tilbage til klubben med et godt signal om, at de godt kan regne med mig, siger han.

Se også: Bayern München sikrer sig stortalent fra Gladbach

Se også: Tyskland har valgt ny anfører

Hvis det mod forventning ender med en fast plads på bænken i Tyskland i efteråret, så vil Højbjerg ikke udelukke et skifte til en anden klub i januars transfervindue.

- Det må jeg tage til den tid. Nu er det vigtigt, at jeg koncentrerer mig om, hvor jeg er. Og det, der sker til den tid, må jeg tage på det tidspunkt, siger Højbjerg, som er blevet presset efter købet af Xabi Alonso fra Real Madrid.

- Om han er spansk eller fransk, så er han en dygtig midtbanespiller, og det kan vi godt bruge, lyder det diplomatisk fra stortalentet.

0 kommentarer
Vis kommentarer