Av for en dansker-debut: Kørt over af Dortmund

Andreas 'AC' Christensen og resten af Gladbach-holdet fik stryg af Dortmund. 4-0 til Thomas Tuchels tropper i en kamp, hvor den danske midtstopper var involveret i to mål

19 år og debut i en af verdens bedste ligaer foran nogle af de mest dedikerede fans i Europa. Jo, man kan godt forstå, hvis de kildede i Andreas’AC’ Christensens mave, da han løb ind foran den velkendte ’Gule mur’ lørdag aften – fanafsnittet med de 25.000 højtråbende Dortmund-fans  - i sine første minutter for Gladbach i den bedste tyske række.

Men det blev alt andet end end succes for danskeren og hans hold. For de ramte i den grad den gule mur, da Dortmund buldrede ind i Bundesliga-sæsonen.

- Der er ingen, der forventer, at Nicklas Bendtner bliver stamspiller i Wolfsburg, mener, Bjarne Goldbæk. Foto: Polfoto Sport og Spil Den danske invasion i Bundesligaen

Det danske stortalent har skiftet en reserverolle ud i engleske Chelsea med et to-årigt lejeophold i den tyske topklub for at få mere spilletid og erfaring.

Og AC fik både minutter i benene og lærepenge med sig i bagagen, efter Dortmund indledte deres sæson med en fabelagtig kamp. 4-0 til Thomas Tuchels tropper mod et sagesløs Gladbach-hold, der blev efterladt som statister i Dortmunds berusende kombinationsspil.

Desværre for danskeren var han selv indblandet i to scoringer.

Landsholdsspilleren var chanceløs, da hjemmeholdets store stjerne Marco Reus tordnede bolden i mål efter et kvarter, men midtstopperen var for uopmærksom i sin opdækning i feltet, da Pierre-Emerick Aubameyang luskede sig foran danskeren og headede bolden i mål til 2-0.

Se også: Fra start i topkamp: Dansk komet foran det store gennembrud

Og efter en lille halv times spil snød gaboneseren igen Christensen. Danskeren valgte urutineret at støde op i banen, og så sendte Dortmund ellers den gepard-hurtige angriber i dybden, der med lethed oversprintede AC, før han til sidst spillede bolden på tværs til en helt fri Henrik Mkhitaryan.

Den armenske playmaker nåede også at komme på måltavlen i anden halvleg med sin scoring til 4-0, før Dortmund skruede ned for legestue-tempoet sidst i kampen. Nok meget godt for Gladbach og AC…

11 kommentarer
Vis kommentarer