Barsk besked fra Pep: Skrid eller kæmp for din plads

Pierre-Emile Højbjerg skal kæmpe for sin plads og acceptere konkurrencen - ellers må han som alle andre finde sig en anden klub

Pierre-Emile Højbjerg og de andre stjerner i Bayern har fået klar besked fra cheftræner Pep Guardiola. Hvis de ikke kan acceptere konkurrencen, kan de bare smutte. (Foto: AP)
Pierre-Emile Højbjerg og de andre stjerner i Bayern har fået klar besked fra cheftræner Pep Guardiola. Hvis de ikke kan acceptere konkurrencen, kan de bare smutte. (Foto: AP)

Bayerns mestertræner Pep Guardiola har gjort det klart for sin stjernebesatte trup, at dem, der ikke kan acceptere den barske konkurrencesituation har ét valg: De kan bare smutte.

Guardiola er kompromisløs i sin stil. Der er ingen slinger i valsen og kærlige kindkys. Hvis du ikke kan klare mosten i en storklub som Bayern, så må du finde et andet sted at spille.

Den tidligere verdensmester og dobbelte Champions League-vinder Xabi Alonso har erkendt, at konkurrencen spidser til i Bayern.

- Jeg må acceptere, hvis jeg skal sidde på bænken, fastslår han.

Pierre-Emile Højbjerg har valgt at blive for at kæmpe for sin plads. Det ligner en svær sæson for den 20-årige dansker, hvis der ikke opstår skader.

- Det ser svært ud for ham at få fast spilletid. Omvendt er han i en klub, hvor han hver dag træner med de bedste og samtidig har den mest inspirerende træner, siger Kasper Hjulmand, der også forudser en voldsom debat om Pep Guardiolas fremtid i klubben, fordi han kontrakt står til udløb næste sommer. og spanieren har foreløbig ikke ønsket at forlænge aftalen.

- Det kan godt give lidt uro i klubben, at Pep ikke har forlænget kontrakten. Jeg har set flere steder, at Jürgen Klopp bliver nævnt som den perfekte afløser, fastslår han.

Se også: Smut, Højbjerg! Guardiola satser ikke på dig

Bendtner tættere på
Nicklas Bendtner startede skidt i forberedelsesfasen, hvor han måtte selvtræne for at komme op i gear og på niveau med holdkammeraterne. Men starten på sæsonen har været lovende. han blev matchvinder i Super Cupen mod Bayern og har siden scoret i pokalturneringen og onsdag i en testkamp mod Magdeburg.

Samtidig er der formentlig udsigt til, at han kommer tættere på startformationen i den kommende sæson.

Dieter Hecking spillede hele sidste sæson kun med én spidsangriber. Men senest i pokalkampen mod Stuttgarter Kickers benyttede han faktisk to angribere - Max Kruse og Bas Dost - fra start.

Udgangspunktet er stadig 4-2-3-1, men med både Kruse og Dost på banen samtidig ligner det i perioder et 4-4-2 system.

Hvis Hecking fortsætter med det i Bundesligaen, rykker Nicklas Bendtner tættere på startformationen.

Som udgangspunkt må han fra starten af sæsonen indstille sig på rolle som tredjeangriber. Men vejen til spilletid kan vise sig at være meget kortere end i sidste sæson, hvor han kun scorede ét mål i Bundesligaen.

Se også: TV: Bendtner gør det igen: Scorer i pokal-sejr

51 kommentarer
Vis kommentarer