Bekræfter: Superstjernen vil væk

Bayern München bekræfter nu, at Robert Lewandowski vil forlade klubben, men de har ingen intentioner om at lade ham gå før tid

Robert Lewandowski ønsker ikke at forlænge sin aftale med Bayern München. Foto: ANDREAS GEBERT/Ritzau Scanpix
Robert Lewandowski ønsker ikke at forlænge sin aftale med Bayern München. Foto: ANDREAS GEBERT/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Spekulationer har der været mange af, men nu ser der ud til at være en afklaring på, hvor stjerneangriberen Robert Lewandowskis fremtid ligger.

Eller i hvert fald, hvor den ikke ligger.

Den 33-årige polak vil nemlig væk fra Bayern München. Det bekræfter den tyske storklubs sportsdirektør, Hasan Salihamidzic.

- Jeg har snakket med "Lewa". I løbet af den samtale fortalte han mig, at han ikke ville acceptere vores kontrakttilbud, da han gerne vil forlade klubben, fortalte sportsdirektøren til tyske Sky Sports forud for sæsonens sidste kamp mod Wolfsburg.

Men hvis den målfarlige angriber går med tanker om at ville finde en ny klub allerede til sommer, så ser det ikke umiddelbart ud til at kunne lade sig gøre.

Salihamidzic fortæller nemlig videre, at klubbens holdning til Lewandowski ikke har ændret sig, og at deres plan derfor er at beholde ham frem til kontrakten løber ud i 2023.

Den seneste tid har der ellers været adskillige rygter om klubber, der er interesseret i Bayern Münchens topangriber, hvor særligt FC Barcelona har lignet en mulig bejler.

Ifølge Sky Sports er FC Barcelona da også lige den klub, som Lewandowski ønsker at skifte til, men ifølge Bayern München har der ikke været kontakt til hverken den spanske storklub eller andre.

Lewandowski har - som altid - leveret mål på samlebånd for den tyske mesterklub. I denne sæson er det blevet til hele 49 scoringer på tværs af alle turneringer i 45 kampe.

Samlet set er det blevet til 343 mål i 373 kampe for storklubben.

Lewandowski indledte sin karriere i polsk fodbold, før han i 2010 drog til Dortmund. På det polske landshold er han anfører med 129 kampe og 75 mål på cv'et.

Angriberen er to gange blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også: Drama efter guldkamp: FCK-fan tæsket efter bizart optrin

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet har netop lanceret en podcast om det skandaleombruste VM 2022 i Qatar. Du kan høre første afsnit nedenfor

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+