Bendtner bryder med Wolfsburg: Scorer kassen

I denne uge kan det trække op til, at Nicklas Bendtner får en aftale på plads med Wolfsburg, så han er en fri mand til at finde en ny klub – han får formentlig 12-15 mio. kr. for at rive kontrakten i stykker

Hør mere om sagen

Efter 25 dage uden træning med de snart forhenværende holdkammerater i Wolfsburg nærmer tiden sig for en afgørelse for Nicklas Bendtners fremtid.

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekilder er det sandsynligt, at der i denne uge træffes beslutning om Wolfsburg og Nicklas Bendtner skilles – 14 måneder før kontrakten reelt udløber.

Wolfsburg ønskede Champions League-kvartfinalerne mod Real Madrid overstået, før Bendtner-sagen definitivt kan lukkes ned.

Men det kommer ikke til at ske uden økonomisk kompensation til den kontroversielle angriber, der underskrev en treårig aftale i august 2014.

31. oktober scorede han sit seneste og sidste mål for Wolfsburg i 2-1 sejren over Bayer Leverkusen.

Nu scorer han en milliongevinst, når hans mellemmand, Ivan Marko Benes, får forhandlet ophørsaftalen på plads med sportschef Klaus Allofs.

Tyske pressekilder taler om en kompensation i omegnen 12-15 mio.kr. til danskeren, der altså har udsigt til at blive belønnet økonomisk på trods af, at han ikke evnede at tilpasse sig reglerne i den tyske klub.

No Bendtner - No Party stod der på et banner i parken under en landskamp mod Sverige. Det kan der være en pointe i (Foto: Jens Dresling) Tysk fodbold Bendtners billeder: Julies bryster, penis-skål og Mercedes-ballade

Ingen sult
- Ét af problemerne med Nicklas er, at jeg ikke tror, han har sulten længere. Han har tjent nok til at klare sig og er ligeglad, om han får en bøde på 16.000 kr. for at komme for sent.

- Når du mister sulten, er det et stort problem som professionel fodboldspiller, siger Ekstra Bladets klummeskribent Stig Tøfting, der har en fortid i Bundesligaen hos både Duisburg og Hamburger SV.

31. marts blev Nicklas Bendtner fritaget for al træning i Wolfsburg efter en periode på to uger, hvor han havde trænet isoleret og alene.

Forud for det har der været flere episoder, hvor cheftræner Dieter Hecking har været opgivende overfor Bendtners indstilling og attitude. Han kom ikke tilbage fra julepausen i den form, cheftræneren forventede og derfor fik han også lov at træne alene tilbage i januar.

Hecking og Bendtner blev aldrig det perfekte makkerpar. Ikke mindst fordi angriberen kom til klubben mod Heckings ønske. Da Wolfsburg i august 2014 søgte efter et angrebsalternativ stod Bendtner slet ikke på hitlisten hos Hecking. Men han blev overtalt til forsøgsordningen med den transferfrie dansker – stik mod sin vilje.

Gravesen og Robinho udgør et af mange eksempler på holdkammerater, der er endt i totterne på hinanden. (Foto: AP) Plus Kammerater i krig: Når venner bliver fjender

Det er ikke kun forholdet til Wolfsburg, der er slut. Også det private forhold med Julie Zangenberg er forbi. Her ses de sammen på D'Angleterre (Foto: Mogens Flindt)
Det er ikke kun forholdet til Wolfsburg, der er slut. Også det private forhold med Julie Zangenberg er forbi. Her ses de sammen på D'Angleterre (Foto: Mogens Flindt)
 

Færdig i Tyskland
Men Bendtner og den tyske mentalitet blev heller ikke en fornuftig cocktail. Angrebs-bohemen havde fra begyndelsen svært ved at indrette sig efter den tyske kæft, trit og retning mentalitet. Man møder til tiden, man præsterer alt, hvad man kan på træningsbanen. Og så retter man ind til højre, når cheftræneren udstikker ordrer.

- Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at Nicklas er helt færdig i tysk fodbold. Selvfølgelig vil alle andre tyske klubber skele til, hvad der er foregået i Wolfsburg, siger Stig Tøfting, der kender alt til den strenge tyske disciplin.

- Jeg har talt med flere tyske kontakter og de har fortalt mig, at Nicklas virkelig har fået lang snor i Wolfsburg. Han er ikke blevet dårligt behandlet, siger Stig Tøfting.  

I den tyske presse er Nicklas Bendtner efterhånden blevet en parentes. Som en Wolfsburg-journalist slår fast, er interessen for Nicklas Bendtner på niveauet med amatørholdets tredjemålmand.

Underforstået: Nicklas Bendtner er et overstået kapitel i Wolfsburg. Nu venter man blot på en ’fornuftig’ skilsmisse.

Der har været spekulationer om Bendtner helt uventet kunne få endnu en ny chance i Wolfsburg, hvis Dieter Hecking blev fyret med baggrund i en skuffende sæson. Men Ekstra Bladets tyske pressekilder afviser, at Dieter Hecking skulle være på vej ud.

Klaus Allofs. (Foto: AP) Tysk fodbold Bendtners boss får bøde og karantæne

Skal Nicklas Bendtner hjem til FCK? Det mente klubben selv i deres 1. april-spøg (Foto: FCK)
Skal Nicklas Bendtner hjem til FCK? Det mente klubben selv i deres 1. april-spøg (Foto: FCK)
 

Forstår betænkeligheder
Stig Tøfting er af den opfattelse, at Nicklas Bendtner kommer til at skrue ned for fremtidens forventninger til sin kommende arbejdsgiver.

- Han skal nok ikke kigge efter en klub i Champions League. Det vil være fornuftigt at sigte lidt lavere.

- Hvis jeg var sportschef i en klub, ville jeg også have meget svært ved at tro, at der ikke fulgte en masse ballade ved at lave en aftale med ham. Hvis jeg kiggede Bendtner i øjnene og spurgte, om han ville yde alt for den her klub, vil han måske svare ja. Men virkeligheden vil måske være en anden, påpeger Stig Tøfting.

Nicklas Bendtner har det meste af tiden, siden han blev fritstillet for træning opholdt sig i Danmark. Han har en tilknytning til Protreatment i Dragør, hvor han altid genoptræner efter skader hos Thomas Jørgensen, som efterhånden har de fleste landsholdsspillere under sine kyndige hænder.

Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, har ikke ønsket at udtale sig om sin klients situation.

Bendtner i Birmingham i 2006, udenfor natklub i London, hjemme i Sunderland og på knæ for Wolfsburg. (Foto: Thomas Borberg, Xposure Photos, Lars Poulsen og All Over Press) Sport og Spil Skandaler og undskyldninger: Hvilke er Bendtners bedste?

Bendtner og Kjær kan have spillet deres sidste EM-slutrunde. Ekstra Bladet har set tilbage og vurderet, hvordan det er gået de tidligere stjerner in spe - og hvordan den kommende generation ser ud. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil De spilller i 2020: Her er fremtidens landshold

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

83 kommentarer
Vis kommentarer