Bendtner på toppen: Krammer fra øverste instans

Wolfsburgs bestyrelsesformand Fransisco Garcia Sanz henvendte sig til Nicklas Bendtner i omklædningsrummet, efter danskeren havde nedlagt Bayern München

Wolfsburg vinder Super Cup'en. Se højdepunkterne her. (AP SNTV)

Du kan hurtigt gå fra en status som syndebuk til at være den store helt i fodboldens univers. Det kan Nicklas Bendtner skrive under på, efter danskeren stemplede ind i den nye sæson med klassepræstation mod Bayern München og skød Wolfsburg til sejr i den tyske Super Cup.

Noget af en drejning i fortællingen om landsholdsspilleren, der har kæmpet hårdt for at finde fodfæste i Bundesligaen, hvor han og Wolfsburg gennem de første 12 måneder af deres treårige aftale ikke har vist sig at være helt på bølgelængde.

Men den forgangne weekend kan snildt vise sig at være et vendepunkt, og roserne var mange efter bedriften mod Bayern. De tyske mestres målmand Manuel Neuer var hurtigt fremme med pæne ord om sin danske overmand, mens Wolfsburg-træner Dieter Hecking naturligvis også stod blandt de forreste i køen til at give et stort skulderklap

Nicklas Bendtner er endelig på succeskurs i Wolfsburg. (Foto: All Over Press) Tysk fodbold - 3. aug. 2015 - kl. 06:31 Wolfsburg-boss slår fast: Bendtner bliver her

Også fra øverste instans var der positive vibrationer i kølvandet på Bendtners to scoringer - en i den ordinære spilletid og senere det afgørende straffespark - eftersom selveste Wolfsburgs bestyrelsesformand Fransisco Garcia Sainz henvendte sig personligt til angriberen, der har været udsat for så mange hårde prøvelser i klubben.

- Jeg glædede mig utrolig meget på hans vegne. Lige efter kampen krammede jeg ham tre gange nede i omklædningsrummet. Nu har Nicklas scoret et mål og vist, hvad han kan. Men sådan skal det altid være, siger Sainz i tirsdagens udgave af Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Nicklas Bendtner og Kevin de Bruyne jubler, efter danskeren udligning mod Bayern i den tyske Super Cup. (Foto: Peter Steffen/Scanpix)
Nicklas Bendtner og Kevin de Bruyne jubler, efter danskeren udligning mod Bayern i den tyske Super Cup. (Foto: Peter Steffen/Scanpix)

Positiv premiere
Hovedpersonen selv fremstår da også som en mand, der har tanket selvtillid og ser lyst på de udfordringer, der venter ham og kollegerne frem mod næste sommer. Mere vil have mere, synes at være parolen i et interview, Bendtner gav umiddelbart efter, at lørdagens store triumf var en kendsgerning.

- Det er fedt, at vi så tidligt på sæsonen har bevist, at vi kan spille op med et hold som Bayern. De er igen favoritter til at vinde mesterskabet, fordi de har den historie, som de har. Så vi indtager rollen som udfordrere, hvor vi vil tage en kamp ad gangen og se, hvordan det kommer til at se ud til sidst på sæsonen, siger Nicklas Bendtner til Wolfsburgs hjemmeside.

16. august tager han sammen med holdkammeraterne hul på den nye sæson i Bundesligaen, hvor Frankfurt står på den modsatte banehalvdel i første runde. Få uger senere gælder det så entréen i Champions League-gruppespillet, hvor modstanderne af gode grunde endnu ikke kendes.

Se Nicklas Bendtner sænke Bayern München i tv-klippet øverst i artiklen:
Nicklas Bendtner blev kampens afgørende spiller i lørdagens Supercup-finale mod Bayern München (Foto: Peter Steffen) Tysk fodbold - 3. aug. 2015 - kl. 15:35 Ståle havde den røde løber klar: Bendtner sagde nej til FCK

20 kommentarer
Vis kommentarer